TORRA, PRESIDENT D’UN PAÍS OCUPAT, MOLT HONORABLE AMB LA LLENGUA (RAMON SERRA )

( RAMON SERRA,editor )

Dir que Catalunya ĂŠs un paĂ­s ocupat per Espanya ĂŠs una veritat de calaix.Fa mĂŠs de 300 anys que dura aquesta situaciĂł.Espanya, sempre de matriu castellana, no ha pogut aixafar-nos ni nosaltres no hem pogut tocar el dos. Per tant, el combat continua, tot i que sigui la llluita de David contra un gegant.
Tots som conscients de la situació de terror que viu el nostre país amb la sentència del procés a punt de sortir del forn amb penes elevades. Un cop més Espanya en lloc de fer justícia vol venjança.És la cançó de sempre.
Per si feia falta hem vist aquests darrers dies un desplegament espectacular de la policia.Les xifres diuen que Espanya ens ha enviat 1.500 policies per controlar sobretot els punts estratègics.D’entrada, es deixa el carrer a mans dels Mossos per tal que s’esbatussin amb els independentistes. Aquesta gent la sap llarga,molt llarga.Com si la guerra incivil no s’haguĂŠs acabat, el paĂ­s torna a ser ocupat per terra,mar i aire. I un cop mĂŠs caldrĂ  tornar a la resistència passiva,a lluitar fins al darrer suspir.
Siguem dignes del nostre paĂ­s.
I per dignitat la del nostre president Quim Torra que s’ha negat a traduir al castellĂ  el recurs sobre els llaços grocs i les pancartes a favor dels presos polĂ­tics.Torra demostra que estĂ  ben al cas dels drets lingßístics que l’haurien d’emparar.Si el catalĂ  ĂŠs una llengua cooficial no hi ha cap raĂł perquè no pugui ser usada en les relacions amb l’administraciĂł de l’Estat.A mĂŠs, Espanya tĂŠ signada la declaraciĂł sobre les llengĂźes dites minoritĂ ries o regionals, però ja sabem que els tribunals espanyols s’ho passen per l’entrecuix.
És una llĂ stima que els acusats del procĂŠs no s’hagin expressat en catalĂ  durant el judici o que els advocats ho boicotegessin perquè no es pot fer un judici amb un tribunal que no sap catalĂ .En fi,tampoc cal ser severs davant d’una situaciĂł tan injusta com la que viuen. Però sĂ­ que cal exigir responsabilitats polĂ­tiques en el dia a dia .Desgraciadament, tots veiem les renĂşncies amb el catalĂ  que per a alguns s’ha convertit en una nosa.D’aquĂ­ ve que cal agrair el fet de dignitat del president Torra de no voler renunciar a la llengua quan,ai las,hi tĂŠ tot el dret legal.
Quan de vegades el tema del catalĂ  surt al primer pla de l’actualitat sembla que rĂ pidament ha de passar a segon terme. Ara amb la sentència del procĂŠs el gest de Torra passarĂ  aviat en segon lloc,llevat que això comporti alguna sanciĂł penal.Per tot plegat al meu agraĂŻment a aquest home que no ĂŠs un polĂ­tic, ĂŠs un activista.Un home que deu haver comprovat què representa estar sol al capdavant del poder.D’aquĂ­ ve aquesta gratitut per part meva. Sapigueu, benvolgut president, que sou una persona honorable,molt honorable, d’un paĂ­s ocupat.
(12-10-2019)

407 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: