TORRA, PRESIDENT D’UN PA√ćS OCUPAT, MOLT HONORABLE AMB LA LLENGUA (RAMON SERRA )

( RAMON SERRA,editor )

Dir que Catalunya és un país ocupat per Espanya és una veritat de calaix.Fa més de 300 anys que dura aquesta situació.Espanya, sempre de matriu castellana, no ha pogut aixafar-nos ni nosaltres no hem pogut tocar el dos. Per tant, el combat continua, tot i que sigui la llluita de David contra un gegant.
Tots som conscients de la situaci√≥ de terror que viu el nostre pa√≠s amb la sent√®ncia del proc√©s a punt de sortir del forn amb penes elevades. Un cop m√©s Espanya en lloc de fer just√≠cia vol venjan√ßa.√Čs la can√ß√≥ de sempre.
Per si feia falta hem vist aquests darrers dies un desplegament espectacular de la policia.Les xifres diuen que Espanya ens ha enviat 1.500 policies per controlar sobretot els punts estrat√®gics.D’entrada, es deixa el carrer a mans dels Mossos per tal que s’esbatussin amb els independentistes. Aquesta gent la sap llarga,molt llarga.Com si la guerra incivil no s’hagu√©s acabat, el pa√≠s torna a ser ocupat per terra,mar i aire. I un cop m√©s caldr√† tornar a la resist√®ncia passiva,a lluitar fins al darrer suspir.
Siguem dignes del nostre país.
I per dignitat la del nostre president Quim Torra que s’ha negat a traduir al castell√† el recurs sobre els lla√ßos grocs i les pancartes a favor dels presos pol√≠tics.Torra demostra que est√† ben al cas dels drets ling√ľ√≠stics que l’haurien d’emparar.Si el catal√† √©s una llengua cooficial no hi ha cap ra√≥ perqu√® no pugui ser usada en les relacions amb l’administraci√≥ de l’Estat.A m√©s, Espanya t√© signada la declaraci√≥ sobre les lleng√ľes dites minorit√†ries o regionals, per√≤ ja sabem que els tribunals espanyols s’ho passen per l’entrecuix.
√Čs una ll√†stima que els acusats del proc√©s no s’hagin expressat en catal√† durant el judici o que els advocats ho boicotegessin perqu√® no es pot fer un judici amb un tribunal que no sap catal√†.En fi,tampoc cal ser severs davant d’una situaci√≥ tan injusta com la que viuen. Per√≤ s√≠ que cal exigir responsabilitats pol√≠tiques en el dia a dia .Desgraciadament, tots veiem les ren√ļncies amb el catal√† que per a alguns s’ha convertit en una nosa.D’aqu√≠ ve que cal agrair el fet de dignitat del president Torra de no voler renunciar a la llengua quan,ai las,hi t√© tot el dret legal.
Quan de vegades el tema del catal√† surt al primer pla de l’actualitat sembla que r√†pidament ha de passar a segon terme. Ara amb la sent√®ncia del proc√©s el gest de Torra passar√† aviat en segon lloc,llevat que aix√≤ comporti alguna sanci√≥ penal.Per tot plegat al meu agra√Įment a aquest home que no √©s un pol√≠tic, √©s un activista.Un home que deu haver comprovat qu√® representa estar sol al capdavant del poder.D’aqu√≠ ve aquesta gratitut per part meva. Sapigueu, benvolgut president, que sou una persona honorable,molt honorable, d’un pa√≠s ocupat.
(12-10-2019)

467 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: