TORRA PRESSIONA SÁNCHEZ PERQUÈ PRENGUI MESURES ECONÒMIQUES

El Govern espera que a la conferència de presidents que s’ha de fer demà al matí per encarar les conseqüències de la pandèmia del coronavirus, el president Quim Torra tingui un retorn de totes les mesures econòmiques que s’han demanat a la Moncloa.

Així ho ha demanat la portaveu i consellera de presidència, Mertixell, Budó aquest dissabte, on ha lamentat haver-se assabentat de la pròrroga de l’estat d’alarma pels mitjans. “Sempre hem defensat que es prenguin totes les mesures”, ha recalcat, però ha posat en dubte que l’extensió de l’estat d’alarma impliqui també prolongar el confinament de la població. “Encara no ho tenim clar. Aquesta primera decisió no inclou el confinament total, que està vigent fins al 9 d’abril”, ha advertit a la roda de premsa que ha ofert aquest dissabte.


Les mesures econòmiques que demana el Govern

Torra insisteix des de fa setmanes que aquesta crisi l’han de pagar les administracions i no les persones ni les empreses i adverteix que si no es prenen les decisions que calen la crisi sanitària esdevindrà una crisi econòmica i social “catastròfica”. En primer lloc demana al govern espanyol que doni seguretat i confiança a treballadors i autònoms assegurant una renda bàsica universal. També vol dotar de liquiditat les empreses amb una moratòria total d’impostos i amb la suspensió quotes autònoms.

Sobre aquestes mesures econòmiques, Budó ha conclòs que el president encara no ha rebut cap resposta.
Informa:ELNACIONAL.CAT (4-4-2020)

255 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: