TORRA RECORRERÀ A ESTRASBURG SENSE ESPERAR LA RESOLUCIÓ DEFINITIVA DEL TC

El president de la Generalitat Quim Torra ha avançat que portarà la inhabilitació a Europa sense esperar que el Tribunal Constitucional espanyol (TC) resolgui sobre el fons del seu recurs d’empara. Avui, el tribunal ha refusat de suspendre cautelarment la sentència dictada pel Tribunal Suprem que condemna Torra a un any i mig d’inhabilitació, però sí que ha admès a tràmit el recurs d’empara contra la resolució i l’estudiarà els mesos vinents.

En un comunicat, Torra ha explicat que després d’haver refusat de suspendre la inhabilitació com a mesura cautelaríssima, ara hi havia tres dies per a decidir sobre les mesures cautelars. En cas que també es refusin, el president continuarà a Europa el plet ‘en defensa de la llibertat d’expressió i dels drets civils dels catalans’.

Torra ha fet una valoració negativa de la decisió del TC de denegar les mesures cautelaríssimes demanades per la seva defensa davant la inhabilitació confirmada la setmana passada pel Tribunal Suprem espanyol. ‘Aquesta decisió, tanmateix, no és cap sorpresa, perquè ja tenim constància continuada del tracte diferenciat i discriminador de la justícia espanyola amb els independentistes catalans’. I ha afegit que ‘el procés administratiu (Junta Electoral) i el judicial (TSJC i TS)’ emprès contra ell era ‘farcit d’irregularitats processals i d’interpretacions interessades de les lleis’. ‘Es confirma una vegada més que no hi ha justícia per als independentistes catalans a Espanya.’

Segons el president, l’admissió a tràmit del recurs d’empara, sense les mesures cautelaríssimes per a evitar els efectes irreversibles de la decisió del Suprem, ‘vulnera un cop més’ els drets del president Torra, ‘però sobretot els dels milions de catalans que van participar en el procés electoral del 21 de desembre de 2017 i del seu dret de ser representats i governats d’acord amb els principis democràtics més elementals’.
Informa:VILAWEB.CAT (6-10-2020)

166 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: