TORRA RECUSA MARCHENA I TOTS ELS MAGISTRATS VINCULATS AL PROCÉS

La defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, torna a moure peça davant del Suprem en el recurs sobre la seva inhabilitació. El cap de l’executiu català ha demanat l’abstenció en el cas del jutge Miguel Colmenero, que ja havia anunciat que s’apartava de la causa arran de la seva vinculació amb la Junta Electoral Central, però també ha reclamat la recusació de deu magistrats del Suprem que han estat vinculats a causes de l’1-O, entre els quals Manuel Marchena, que va presidir el judici en què van ser condemnats els líders del procés.

A més, en el cas de Marchena, també demana l’abstenció davant dels “dubtes” que es plantegen sobre la seva “imparcialitat” arran del fet que el Suprem “alterant l’ordre dels assenyalaments” va anunciar que la vista pel recurs de Torra es veurà el 17 de setembre. El text atribueix aquest fet a una ordre “concreta i específica” de Marchena.

Amb ell, Torra demana la recusació dels altres jutges que van formar part del tribunal que va encausar els líders del procés, com Andrés Martínez Arrieta, Juan Ramón Berdugo, Antonio del Moral i Ana María Ferrer, així com el jutge instructor d’aquell cas, Pablo Llarena, i la jutja Carmen Lamela. A tots plegats els responsabilitza d’haver participat en la detenció arbitrària dels responsables polítics del referèndum, segons ha considerat el grup de treball de Detencions Arbitràries de Nacions Unides.

També vol que quedin apartats del cas Julián Sánchez Melgar, que com a fiscal general de l’Estat va sol·licitar l’empresonament, així com Vicente Magro i Eduardo Porres Ortiz.

Per argumentar la necessitat d’aquesta recusació, recorda que la magistrada Ana María Ferrer, com a membre de la JEC es va abstenir en les deliberacions d’aquest òrgan relacionades amb el procés mentre participava en el judici de l’1-O.

A banda de les recusacions, es demanen explicacions sobre els criteris generals sobre l’assenyalament de les vistes, i en concret sobre l’anunciada vista del dia 17 de setembre.

En aquest punt demana explicacions sobre l’estat dels casos pendents dels anys 2018, 19 i 20. Tot plegat amb testificals del president de la sala del Penal del Tribunal Suprem i la cap de l’oficina de premsa.
Informa:ELNACIONAL.CAT (22-6-2020)

213 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: