TORRA RECUSA MARCHENA I TOTS ELS MAGISTRATS VINCULATS AL PROC√ČS

La defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, torna a moure pe√ßa davant del Suprem en el recurs sobre la seva inhabilitaci√≥. El cap de l’executiu catal√† ha demanat l’abstenci√≥ en el cas del jutge Miguel Colmenero, que ja havia anunciat que s’apartava de la causa arran de la seva vinculaci√≥ amb la Junta Electoral Central, per√≤ tamb√© ha reclamat la recusaci√≥ de deu magistrats del Suprem que han estat vinculats a causes de l’1-O, entre els quals Manuel Marchena, que va presidir el judici en qu√® van ser condemnats els l√≠ders del proc√©s.

A m√©s, en el cas de Marchena, tamb√© demana l‚Äôabstenci√≥ davant dels “dubtes” que es plantegen sobre la seva “imparcialitat” arran del fet que el Suprem ‚Äúalterant l‚Äôordre dels assenyalaments‚ÄĚ va anunciar que la vista pel recurs de Torra es veur√† el 17 de setembre. El text atribueix aquest fet a una ordre “concreta i espec√≠fica” de Marchena.

Amb ell, Torra demana la recusaci√≥ dels altres jutges que van formar part del tribunal que va encausar els l√≠ders del proc√©s, com Andr√©s Mart√≠nez Arrieta, Juan Ram√≥n Berdugo, Antonio del Moral i Ana Mar√≠a Ferrer, aix√≠ com el jutge instructor d’aquell cas, Pablo Llarena, i la jutja Carmen Lamela. A tots plegats els responsabilitza d’haver participat en la detenci√≥ arbitr√†ria dels responsables pol√≠tics del refer√®ndum, segons ha considerat el grup de treball de Detencions Arbitr√†ries de Nacions Unides.

Tamb√© vol que quedin apartats del cas Juli√°n S√°nchez Melgar, que com a fiscal general de l’Estat va sol¬∑licitar l’empresonament, aix√≠ com Vicente Magro i Eduardo Porres Ortiz.

Per argumentar la necessitat d‚Äôaquesta recusaci√≥, recorda que la magistrada Ana Mar√≠a Ferrer, com a membre de la JEC es va abstenir en les deliberacions d’aquest √≤rgan relacionades amb el proc√©s mentre participava en el judici de l‚Äô1-O.

A banda de les recusacions, es demanen explicacions sobre els criteris generals sobre l’assenyalament de les vistes, i en concret sobre l’anunciada vista del dia 17 de setembre.

En aquest punt demana explicacions sobre l’estat dels casos pendents dels anys 2018, 19 i 20. Tot plegat amb testificals del president de la sala del Penal del Tribunal Suprem i la cap de l’oficina de premsa.
Informa:ELNACIONAL.CAT (22-6-2020)

169 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: