TORRA RETREU A TORRENT QUE EL PLE SIGUI PRESIDENCIAL

Les diferències de JxCat amb el president del Parlament, Roger Torrent, per la forma com gestiona la cambra sĂłn una constant des de l’inici de la legislatura, però aquest matĂ­ ha estat el president de la Generalitat, Quim Torra, qui ha ventilat les discrepĂ ncies pĂşblicament davant del ple aprofitant la primera sessiĂł de control en plena pandèmia del coronavirus. El gest, que no ha tingut resposta del president de la cambra, ha fet saltar espurnes entre els socis de Govern. El portaveu republicĂ , Sergi SabriĂ , ha plantejat, sense al¡ludir directament a les paraules de Torra, la necessitat de respectar la separaciĂł de poders, com se li reclama a l’Estat.

L’intercanvi de retrets ha començat tan bon punt el president de la Generalitat ha pres la paraula. “Ja sabeu president, perquè us ho vaig dir, que creia que aquesta sessiĂł es podia haver fet telemĂ ticament, el Consell Executiu es reuneix telemĂ ticament, els ajuntaments tambĂŠ, les diputacions…”, ha retret Torra abans de respondre al popular Alejandro FernĂĄndez.

Ha insistit que si es reuneixen telemĂ ticament les comissions de la cambra, tambĂŠ ho hauria de poder fer el plenari del Parlament. “Em sap greu que en aquest cas el Parlament no lideri tambĂŠ el que ha de ser el futur, una democrĂ cia on tambĂŠ un ple amb tota normalitat i tot sentit comĂş es pugui fer telemĂ ticament”, ha reblat.

Torrent no ha contestat al president, però sĂ­ que ho ha fet el portaveu d’ERC, abans de plantejar la seva pregunta al president en el marc de la sessiĂł de control.

El portaveu republicĂ  s’ha mostrat satisfet de poder participar en aquest ple “diferent” i “aprofitant tot el marge que dona el reglament”. “I respectant la decisiĂł de la Mesa i, per tant, respectant la separaciĂł de poders, com li demanem sempre a l’Estat”, ha ventat SabriĂ .

Darrere de SabriĂ  intervenia el portaveu de JxCat, Albert Batet, que ha insistit que el Parlament ha de lluitar per mantenir-se a l’avantguarda i defensar la democrĂ cia. Batet no ha desaprofitat l’ocasiĂł de recordar que el conseller d’Exteriors, Bernat SolĂŠ, ha pres possessiĂł de manera telemĂ tica. Precisament la presa de possessiĂł telemĂ tica ha estat una de les reivindicacions de JxCat quan va intentar investir Carles Puigdemont a distĂ ncia. “No podem quedar ancorats en el segle XX”, ha advertit.
Informa:ELNACIONAL.CAT (24-4-2020)

134 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: