TORRA SERÀ INHABILITAT EL JULIOL I JUNQUERAS REMENA LA CUA PER LES ELECCIONS

Torra serà inhabilitat pel TS el juliol,segons que va declarar Pilar Rahola al programa “Preguntes Freqüents” de TV3.Rahola acostuma a tenir bones fonts.Com se sap, Torra pot ser inhabilitat del càrrec per una pancarta a favor dels presos que va posar a la façana de la Generalitat en període electoral.
D’altra banda, el líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha defensat pactar amb JxCat el calendari de les eleccions a Catalunya per evitar caure en “presses, improvisacions i xantatges”. “No demanem eleccions, sinó pactar escenaris i un calendari”, assegura.

“Els governs de coalició parlen i pacten aquests escenaris. L’Estat ja ens va imposar unes eleccions i no crec que els ciutadans es mereixin això”, afirma en una entrevista a l’Ara. Junqueras descarta que s’hagin de celebrar els comicis de manera immediata, perquè la prioritat ara és “salvar tantes vides com sigui possible i començar a posar les bases de la reconstrucció”, però una vegada superada l’emergència sanitària sosté que els ciutadans han de poder votar qui lidera la recuperació.

Preguntat per si vol ser el candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat respon: “Aquest és el meu desig i lluitarem fins al final per combatre la repressió de l’Estat”.

Suport condicionat
En relació amb la gestió de la pandèmia del coronavirus que ha dut a terme el Govern, Junqueras destaca que s’ha vist limitada per la recentralització de competències per l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol. “En alguns moments la sensació és d’estar gestionant amb una mà lligada a l’esquena”, afirma.

“No estem en una guerra, no fa falta el comando únic ni la militarització, sinó criteris mèdics i posar el bé comú i a les persones en el centre”, explica Junqueras, que deixa clar que ERC no votarà a favor d’una nova pròrroga de l’estat d’alarma si no es reverteix aquesta recentralització.

També situa com a requisit que el govern espanyol es comprometi a reprendre la taula de negociació tan aviat com l’emergència sanitària ho permeti, i ha afirmat que el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, “ha de decidir si vol estar en mans de la dreta o si vol mantenir aquelles relacions de la investidura”.
Informa:ELNACIONAL.CAT(18-5-2020)

242 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: