TORRA SOBRE EL PNC: ” DEMOSTRAR LLEIALTAT A ESPANYA JA HO DIU TOT “

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha criticat la ponència marc del nou Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), creat per sectors crítics amb l’enfocament del PDECat i JxCat, en la qual es declara la voluntat de la formació de recuperar ‘la confiança’ i ‘la lleialtat a Espanya’.

‘Amb presos polítics i exiliats, amb el dret d’autodeterminació negat, amb la Generalitat vexada per l’estat d’alarma, proclamar la “lleialtat a Espanya” és tota una declaració de principis’, ha dit Torra en al·lusió al discurs de Marta Pascal en ser escollida secretària general del partit.

El PNC ha fet avui el seu congrés constituent telemàticament, conclave en el qual l’ex-coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha estat elegida secretària general amb el 91% dels vots.

En la seva intervenció d’avui davant el congrés constituent, Pascal ha dit que el nou partit no és ‘la crossa de ningú’, ‘ni una branca ni cap fulla de cap projecte del passat’.

‘Aquest moment no demana ni frontisme, ni blocs, ni trinxeres’, ha dit la dirigent nacionalista, que ha reclamat ‘un govern que governi i que no busqui excuses en tercers’.
Informa:

294 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: