TORRA, SOBRE LA SENT√ąNCIA DEL JUDICI: ” NO TINC PREVIST CONVOCAR ELECCIONS NI FER UNA DUI “

El president Quim Torra ha deixat clar avui que no pensa avan√ßar eleccions o fer una nova declaraci√≥ d’independ√®ncia si la sent√®ncia del judici del Proc√©s no √©s absolut√≤ria. “No tinc previst convocar eleccions ni tampoc he parlat de fer una nova DUI”, ha remarcat Torra, que ha afegit: “Tenim una majoria al Parlament per desenvolupar el nostre programa”. En aquest sentit, si es condemna els presos pol√≠tics, ha advertit que el Parlament respondr√†. “Jo em sento jutjat tamb√© perqu√® es jutgen unes idees i la resposta del Parlament ha de ser democr√†tica i basada en el dret a l’autodeterminaci√≥ perqu√® √©s el que s’est√† jutjant al Suprem”, ha afirmat.

Torra ha descartat tamb√© el delicte de malversaci√≥. “Estic absolutament conven√ßut que no hi ha hagut malversaci√≥, l’informe del Tribunal de Comptes √©s una vergonya perqu√® s’estan construint relats que no s’ajusten a la realitat i el judici frega el rid√≠cul”, ha opinat en una entrevista a la Cadena SER Catalunya. “Els observadors internacionals estan sent clar√≠ssims i han negat que cobressin res relacionat amb el Proc√©s”, ha recalcat. “Tenim gent a la pres√≥ des de fa un any i mig perqu√® es vol escap√ßar el moviment independentista, com ho demostra que se l’estigui investigant des del 2015”, ha afegit en relaci√≥ als delictes de rebel¬∑li√≥ o sedici√≥ dels quals s’acusa els presos pol√≠tics.

Sobre el conflicte dels lla√ßos grocs, Torra ha defensat la seva decisi√≥ de presentar una querella contra tots els membres de la JEC ‚Äďen aquest cas, davant del Tribunal Suprem‚Äď per un presumpte delicte de prevaricaci√≥ per les resolucions adoptades i en resposta a la querella que ahir el fiscal superior de Catalunya, Francisco Ba√Īeres, complint les ordres de la Fiscalia General de l‚ÄôEstat, va presentar davant el TJSC contra ell per haver desobe√Įt ‚Äúdeliberadament i conscientment‚ÄĚ els dos acords de la JEC dels dies 18 i 21 de mar√ß. “Havia de fer-ho perqu√® m’ordenen fer una cosa que √©s impossible de complir perqu√® ens haur√≠em oblidat alguna depend√®ncia i mai donar√© cap ordre de retirar un lla√ß groc perqu√® no estic en un corrent prohibicionista”, ha deixat clar. “Tractant-se del S√≠ndic vam acordar que li far√≠em cas i que retirar√≠em l’estelada i el lla√ß groc, per√≤ no les pancartes pol√≠tiques, perqu√® nom√©s parlava dels dos primers elements”, ha afirmat.

Querella contra Torra per desobeir deliberadament

En relaci√≥ als retrets que li han fet arribar els CDR per la seva manca de determinaci√≥ a l’hora de treballar per la independ√®ncia, Torra ho ha emmarcat en la llibertat d’expressi√≥, per√≤ ha avisat que far√† un pas enrere si no √©s capa√ß de tirar endavant el seu projecte pol√≠tic. “Tothom √©s lliure d’expressar la seva opini√≥, per√≤ jo vaig dir que venia a fer Rep√ļblica i el dia que vegi que no ho pugui fer plegar√©”, ha replicat. “Vagi on vagi em reben molt b√© i m’agraeixen que estigui al capdavant de la Generalitat i quan vaig dir que ¬ęjo soc poble¬Ľ em referia al fet que fa nom√©s uns mesos que em dedico a la pol√≠tica i que abans podia ser darrere la pancarta”, ha subratllat per justificar la seva resposta davant de membres dels CDR aquest cap de setmana.

“Els estats actuen com a clubs d’estats, per√≤ una altra cosa √©s la ciutadania europea i la seva percepci√≥ sobre la qualitat democr√†tica de l’estat espanyol √©s baix√≠ssima”, ha exposat Torra sobre les reserves dels pa√Įsos a l’hora de posicionar-se a favor de la independ√®ncia de Catalunya. Una independ√®ncia que necessita el suport, a parer seu, de la meitat de la poblaci√≥. “Aix√≤ no pot ser el mercat de Calaf, els refer√®ndums es guanyen amb el 50% dels vots. Per qu√® els catalans hem de tenir menys drets que els escocesos? Per qu√® necessitem una majoria del 65% com diu Iceta o el 75% que demana Iglesias?”, s’ha preguntat abans d’apuntar que m√©s del 50% est√† favor de la independ√®ncia segons sondejos interns.

Els refer√®ndums es guanyen amb m√©s del 55% dels vots i punt “

El president ha reclamat al president espanyol coratge per resoldre el conflicte catal√†. “Es tracta de saber si encara amb valentia el proc√©s de di√†leg i encara no s√© quina √©s la proposta del PSOE per a Catalunya”, ha criticat. “La triple dreta √©s una p√®ssima not√≠cia, per√≤ no √©s cap alegria un govern PSOE-Cs, no anem al bloqueig, per√≤ per desbloquejar la situaci√≥, cal abordar el dret a l’autodeterminaci√≥, que ell faci arribar la seva proposta i que hi hagi un relator que posi per escrit l’estat de les negociacions”.

Torra ha afirmat que les pol√≠tiques socials s√≥n una prioritat per al Govern i ha recordat que formen part del 75% del pressupost, tot i que ha reconegut: “Si no disposem dels 15.000 milions d’euros del d√®ficit fiscal √©s dif√≠cil garantir l’estat del benestar”. Sobre la tercera pr√≤rroga dels comptes, el president ha explicat que es van reunir deu vegades amb els comuns, per√≤ ha apuntat que el cicle electoral ha impedit arribar a una entesa. “No els vam presentar al Parlament perqu√® √©rem conscients que no s’aprovarien”, ha adm√®s Torra, que ha revelat que aniran promovent mesures socials amb el pla de conting√®ncia.

“Objectivament mai s’havien destinat tants diners a fer pol√≠tiques socials”, ha dit per respondre a les cr√≠tiques dels comuns, que consideren que els pressupostos s√≥n antisocials. Tamb√© ha defensat el veto dels partits independentistes als comptes estatals. “Al PSOE tampoc li interessava tirar-los endavant i nosaltres ja vam avisar que s’havien acabat els xecs en blanc”, ha reiterat abans de recordar que el seu objectiu √©s “aturar la repressi√≥ contra l’independentisme i facilitar un refer√®ndum”.
Informa:ARA.CAT (28-3-2019)

385 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: