TORRA TREU LES PANCARTES DE LA FAÇANA DEL PALAU DE LA GENERALITAT, PERÒ ES QUERELLARÀ CONTRA LA JEC

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha decidit aquest divendres acatar l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar la pancarta del balcó de Palau que demana la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Ara bé, ha anunciat que es querellarà contra aquest organisme per prevaricació. “Les resolucions de la JEC són manifestament injustes perquè són arbitràries”, ha assegurat en un comunicat en el que també afirma que “els membres d’aquest organisme veuen una greu vulneració de la llei en un cartell, però no veuen cap irregularitat en el fet que un partit polític faci campanya des de l’estrada del Tribunal Suprem”.

Així doncs, Torra ha retirat al voltant de dos quarts d’una d’aquest divendres els símbols penjats a la façana del Palau de la Generalitat. No obstant, ha avisat que “el cap del Govern vol deixar clar que no s’aturarà en la defensa de la llibertat d’expressió, amb totes les conseqüències que hagi d’assumir”.

Torra també ha denunciat “l’estat demofòbic que vulnera els drets civils més elementals dels catalans, inclòs el dret d’autodeterminació”, i ha recordat que “dos membres de la JEC estan jutjant diversos candidats a les pròximes eleccions espanyoles i municipals”.

Per la seva part, el Gobierno ha dit que Torra havia d’haverr pres aquesta acció des del primer dia, bo i assenyalent que està en el seu dret querellar-se contra la JEC.
La portaveu del Gobierno també ha citicat els grups de l’oposició tot dient si volien quenel Gobierno interferís en en la justícia.
Informa:ELMON.CAT (22-3-2019)

1.218 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: