TORRA VEU ” IRRESPONSABLE” QUE ICETA ACUSA ELS INDEPES DE MANIPULAR EL CATALÀ

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha considerat una “irresponsabilitat” que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, hagi dit en una entrevista a Rac 1 que part de l’independentisme ha manipulat el catalĂ . Iceta ha defensat que cal “flexibilitzar” l’aplicaciĂł de la immersiĂł lingĂŒĂ­stica i ha afirmat que “els nacionalismes tendeixen a intentar utilitzar la llengua com a factor d’homogeneĂŻtzador i, a vegades, d’enfrontament”. En aquest sentit, ha posat d’exemple el manifest del Grup KoinĂ©. “És una irresponsabilitat tan grossa!”, ha replicat Torra a travĂ©s del seu compte de Twitter.

Quim Torra i Pla
✔
@QuimTorraiPla
És una irresponsabilitat tan grossa! https://twitter.com/elnacionalcat/status/1198548441112158215 


ElNacional.cat
✔
@elnacionalcat
Miquel Iceta: “L’independentisme ha manipulat el catalĂ ” https://www.elnacional.cat/ca/politica/miquel-iceta-psc-immersio-linguistica-independentisme-pacte-erc-psoe_444837_102.html 


És una irresponsabilitat tan grossa! https://t.co/9Dky51WIuU

— Quim Torra i Pla (@QuimTorraiPla) November 24, 2019
“On calgui mĂ©s catalĂ , l’hi posarem; on calgui mĂ©s castellĂ , l’hi posarem; i posarem mĂ©s anglĂšs a tot arreu. Quin problema hi ha?”, ha afirmat Iceta. Segons el lĂ­der dels socialistes catalans, en alguns entorns de l’Ă rea metropolitana hi falta catalĂ  mentre que en altres zones “el castellĂ  tĂ© marge de millora”.

TambĂ© ha tret importĂ ncia a l’avĂ­s del secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, que amenaça amb trencar amb el PSC si s’altera el model actual que considera un “pilar fonamental del catalanisme polĂ­tic”. Per a Iceta, no hi ha cap problema perquĂš el PSC no ha dit que vulgui “acabar” amb la immersiĂł i troba bĂ© que Units digui que no volen tocar res del model. El lĂ­der del PSC ha defensat que cal “flexibilitzar” l’aplicaciĂł del model segons la realitat de cada zona i “empoderar” les escoles.
Informa:ELNACIONAL.CAT (24-11-2019)

324 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: