TORRA VOL QUE HI HAGI CLAREDAT A TOT EL MÓN EN EL RECOMPTE DE MORTS PEL VIRUS

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha considerat que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) hauria de presentar el nou mètode de recompte de morts per la Covid-19 que ha fet el Govern com un exemple de “transparència” per a tot el món. El nou recompte, aplicat ahir, ha disparat el nombre de morts per coronavirus a Catalunya, passant a la xifra de 7.097, un augment que es produeix per haver-s’hi afegit les dades de residències i funeràries. El Govern, però, seguirà passant només les dades hospitalàries al Ministeri de la Sanitat, que suposen una foto parcial de la mort provocda p el virus a Catalunya.

“Fer aquest recompte no ha estat possible fins ahir, fins que no s’han definit els processos que tenim per assegurar-nos la informació que anàvem a donar, és una extra-informació que rebem i que ve directament de les funeràries”, ha explicat Torra. El president considera que és un exercici de transparència que encara no han fet ni altres comunitats autònomes ni altres països: “M’agradaria que totes aquests xifres es donin a la resta de comunitats autònomes i a l’Estat, també ho demano a altres estats, que no estan agregant aquesta informació”.

Torra ha insistit en què “seria molt bon exercici per tot l’Estat” que es faci servir el mateix recompte de morts que ha començat a aplicar el Govern. “És un dret dels ciutadans saber exactament el que està passant, ara tenim una situació molt més clara a Catalunya i espero que la resta d’Espanya faci el mateix”, ha afegit el president.

Informa:ELMON.CAT (16-4-2020)

226 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: