TORRA VOL TRASLLADAR LA NEGOCIACIÓ A EUROPA SI MADRID NEGA L’AUTODETERMINACIÓ

El president de la Generalitat, Quim Torra, vol traslladar la taula de negociació a Europa si la Moncloa continua sense pactar l’autodeterminació. Així ho ha comentat en una entrevista a l’agència ACN, després de “constatar” que el diàleg amb Madrid fins ara només s’ha traduït en “fotos”. “Prou d’enganyar-nos. ¿Estan disposats a negociar l’autodeterminació? Si no, anirem a negociar a Brussel·les, al menys no perdrem més el temps”, ha afegit.

Torra ha exigit al govern espanyol durant la conversa un ordre del dia de la taula bilateral on hi consti “clarament” que es parlarà de les condicions per fer un referèndum d’autodeterminació i de l’amnistia. “Si no ho veiem en un paper no anirem a la taula de negociació, i l’anirem a buscar a Europa, si cal, com la justícia”, ha avançat.

“¿Oi que hem arribat a la conclusió que és impossible que un independentista sigui jutjat amb neutralitat a l’Estat? I que estan a punt d’inhabilitar un president per posar una pancarta per la llibertat d’expressió? Amb el diàleg ens passarà igual, i només trobarem negociació fora de l’Estat”, ha indicat.

La data de les eleccions, “molt pensada”

Preguntat per les futures eleccions, Torra ha dit que considera que l’exconsellera i actual líder de JxCat a Madrid, Laura Borràs, podria ser una bona candidata “efectiva” de la llista electoral, tal com ja va apuntar Elsa Artadi. “Suposo que hi ha altres noms però ella ha demostrat una gran solvència a tots els nivells”, ha dit. El president insisteix que seran les bases del partit les qui decidiran el nom del candidat o candidata en unes primàries.

Sobre la data de les eleccions, Torra ha apuntat que la justícia espanyola “no limitarà mai” la seva decisió sobre la data, que ha dit que té “molt pensada” tot i que no l’ha revelat. Així, el president de la Generalitat ha dit que la prioritat és “la salut i la vida de la ciutadania”.

Així, segons ha comentat, la ciutadania catalana anirà a les urnes quan Torra consideri que és “el millor moment” per a Catalunya, tenint en compte la situació “complicada” que tenim a causa del coronavirus. En tot cas, el president ha explicat que després del que va passar als comicis bascos i gallecs, ha demanat a la comissió jurídica assessora un informe on constessin els drets dels ciutadans en la situació d’epidèmia per tal de garantir el dret a vot i ha dit que farà “tot el possible” per garantir-lo.

Pel que fa a les futures eleccions, Torra ha dit que està “confiat” perquè creu que l’independentisme podria arribar al 50% dels vots i ha dit que si es superés aquesta xifra això suposaria tenir “una legitimitat immensa”. En tot cas, ha dit que no es farà militant del nou partit de JxCat però que hi dona suport.
Informa:ARA.CAT (18-8-2020)

186 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: