TORRA Y LA CONFRONTACIÓ AMB L’ESTAT: ” SI NO ARRISQUEM, NO AVANCEM “

Pel president de la Generalitat, Quim Torra, ha arribat l’hora d’arriscar. Per assolir la independència veu imprescindible agafar la iniciativa, però no en direcció al diàleg i al desgel, sinó a la confrontació amb l’Estat espanyol. “Ens cal arriscar per guanyar i si no confrontem no avançarem”, ha dit el president aquest matí des de Prada de Conflent, en la cloenda de la 52a edició de la Universitat Catalana d’Estiu. Torra s’ha alineat amb l’expresident Carles Puigdemont- que ahir va defensar una confrontació “intel·ligent” amb l’Estat- i s’allunya d’ERC, que continua mantenint l’esperança en la via del diàleg. Tot i estar en pols oposats en l’estratègia, el president ha insistit en la necessitat de trobar una fòrmula per l’unitat: “Junts som més forts”.

El discurs de Torra no és nou, ja que fa un any va defensar en el mateix escenari, la Universitat Catalana d’Estiu, la via de la confrontació. “Descartat un govern espanyol que defensi l’autodeterminació, només ens queda la confrontació democràtica i pacífica”, va dir llavors en un context en què encara no s’havia reunit la taula de diàleg i l’últim intent de desgel entre independentistes i la Moncloa eren els diàlegs de Pedralbes. Per fer efectiva aquesta confrontació ha afegit aquest matí a la recepta la desobediència: “Ens toca desobeir lleis injustes i ens toca obeir la nostra sobirania”.

Tot i la situació excepcional que viu Catalunya per la pandèmia de la Covid-19, per Torra no és moment de frenar el procés cap a la independència. “És més necessària i urgent que mai”, ha dit. Dóna prioritat, però, al que ha anomenat “operació setembre”, referint-se a la gestió de la tornada a l’escola i als llocs de treball una vegada acabat l’estiu. “Hem de tornar a la feina sí o sí i hem d’obrir les escoles sí o sí. Vénen dies decisius”, ha apuntat en aquest sentit.
Informa:ELNACIONAL.CAT (23-8-2020)

199 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: