TORRENT EXPULSA DEL PARLAMENT SANTI RODRÍGUEZ DEL PP PER MALCRIAT

El president del Parlament, Roger Torrent, ha expulsat aquest dijous del ple del Parlament el diputat del PP Santi Rodríguez després de protagonitzar una discussió amb els diputats de la CUP. Fonts del Parlament assenyalen que es tracta de la primera expulsió d’un diputat en la història de la cambra catalana. Torrent ha pres aquesta mesura després de cridar-lo a l’ordre en tres ocasions en el transcurs del debat d’una moció de Cs sobre l’escola catalana. En la discussió s’han col·lat els fets d’aquest matí al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on la candidata del PP pel 28-A Cayetana Álvarez de Toledo ha estat increpada per un grup d’estudiants quan accedia a un acte de l’entitat juvenil S’ha Acabat. Rodríguez formava part de la comitiva que acompanyava Álvarez de Toledo.

La diputada del PP Esperanza García ha demanat el torn de paraula per al·lusions i ha fet referències crítiques a la CUP. Des de les files cupaires la diputada Natàlia Sánchez ha mostrat una imatge que ha començat a córrer per les xarxes socials on es veu Rodríguez entre la multitud a la UAB aixecant el braç, gest que alguns identifiquen com la salutació feixista.

Després de la intervenció de García, i quan Torrent havia cedit el torn de paraula al socialista David Pérez, el mateix Rodríguez ha començat a discutir amb els cupaires i ha estat aleshores que Torrent, després de cridar-li l’atenció en tres ocasions, ha decidit expulsar-lo. Rodríguez ha abandonat l’hemicicle i Esperanza García darrere seu.

Segons fonts del Parlament, als anys noranta es va estar a punt d’expulsar un diputat també del PP, però finalment no es va prendre la mesura perquè l’afectat va demanar disculpes.

Informa: ELMON.CAT (11-4-2019)

473 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: