TOT A PUNT PER A LA MANIFESTACIÓ DE L’ANC EL 6-D CONTRA LA REFORMA DEL CODI PENAL

if4.11.2022 – 14:18

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una manifestació a Barcelona el 6 de desembre en contra de l’acord de la Generalitat i el govern espanyol per a modificar el codi penal derogant el delicte de sedició i ampliant el de desordres públics. Començarà a Pla de Palau i acabarà davant del Palau de la Generalitat, a la Plaça de Sant Jaume.

El recorregut

La manifestació arrencarà a les dotze del migdia a Pla de Palau i acabarà davant del Palau de la Generalitat, a la Plaça de Sant Jaume. A la sortida avançarà pel passeig d’Isabel II en direcció a Montjuïc, girarà a l’edifici de Correus i pujarà per Via Laietana. Un cop arribi a la plaça de l’Àngel, recorrerà el carrer de Jaume I fins a arribar a la Plaça de Sant Jaume. Allà hi haurà instal·lat un escenari des d’on l’ANC farà la seva proclama.

Per què convoca la manifestació?
Des de l’ANC consideren que la reforma del codi penal, que inclou un nou delicte de desordre públics agreujats, atempta contra els drets fonamentals i que posarà en perill el dret de manifestació. “Aquest text portaria a la presó les desenes de milers de persones que van permetre i protegir el referèndum sobre la independència en edificis i escoles públiques, així com els milers de persones que, exercint el dret a la manifestació pacífica, van tallar carreteres o vies públiques per alertar el món de la repressió de l’estat espanyol”.

En referència a l’efecte que pot tenir la reforma amb els exiliats, consideren que dóna eines a l’estat per aconseguir extradicions que fins ara els tribunals europeus no han permès.
Informa:VILAWEB.CAT (24-XI-2022)

34 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: