TOT L’INDEPENDENTISME INSTITUCIONAL DE SARDENYA OVACIONA CARLES PUIGDEMONT

Regidors sards i desenes de batlles han rebut amb una ovaci√≥ el president Carles Puigdemont, que ha participat aquest diumenge en una trobada a la ciutat d’Oristany amb un grup d’alcaldes independentistes de l’illa, en un dels seus √ļltims actes abans de partir dilluns cap a Brussel¬∑les per seguir amb la feina d’eurodiputat. En aquest sentit, tal com recull l’ACN, durant la confer√®ncia ha comprom√®s la solidaritat de Catalunya amb el poble sard quan aquest la necessiti.

Puigdemont ha adm√®s que la realitat de les dues nacions √©s diferent, per√≤ ha dit que poden compartir el cam√≠, juntament amb altres nacions sense estat d’Europa, per col¬∑laborar a crear una Uni√≥ Europea m√©s propera i comprensiva amb els pobles que la conformen.

En un acte amb m√©s d’un centenar de simpatitzants independentistes fet en catal√†, sard i itali√†, Puigdemont s’ha solidaritzat amb el moviment independentista sard i li ha agra√Įt el suport des del 2017 i especialment els √ļltims tres dies, quan va ser arrestat a l’Alguer. La mateixa ag√®ncia destaca que ha instat la Uni√≥ Europea a admetre la diversitat de pobles que la formen, aix√≠ com al reconeixement de les seves realitats nacionals, culturals i ling√ľ√≠stiques. Entre for√ßa aplaudiments, tamb√© a l’expresident de l’ANC i secretari general de Junts, Jordi S√†nchez, Puigdemont ha dit que “si mai Sardenya necessita la solidaritat de Catalunya, la tindreu”.

L’acte l’ha organitzat la Corona Logu, una organitzaci√≥ de c√†rrecs electes independentistes sards, com l’AMI catalana, i que pren el nom d’una antiga instituci√≥ illenca que englobava c√†rrecs pol√≠tics i judicials. Altres entitats independentistes han elogiat el proc√©s independentista catal√† i l’han pres com a model de lluita sobiranista pac√≠fica.

Puigdemont va compar√®ixer dissabte davant els mitjans, en catal√†, castell√†, angl√®s i itali√†, i va afirmar que el Govern espanyol solament “vol dialogar amb els que li donen suport parlamentari”, al mateix temps que va lamentar que hi hagi “una part independentista, no menor, que no est√† en els plans de Pedro S√°nchez”.

A m√©s, va assegurar que seguir√† “viatjant per Europa” i que assistir√† personalment a la vista fixada en el Tribunal d’Apel¬∑laci√≥ de S√†sser del 4 d’octubre, en la qual es determinar√† si existeixen raons o no per al seu lliurament a Espanya, despr√©s que fonts italianes properes al cas hagin explicat que si no estigu√©s f√≠sicament present en territori itali√†, el tribunal establiria “no lloc a procedir” i acabaria el procediment judicial.

El l√≠der independentista va ser detingut dijous en l’aeroport de l’Alguer, per una ordre del Tribunal Suprem espanyol, encara que va sortir de la pres√≥ de Bancali a la ciutat de S√†sser divendres, quan el Tribunal d’Apel¬∑laci√≥ va decidir que no li anava a imposar mesures cautelars de cap mena ni restriccions de moviment.

Aquest dissabte va participar en un esdeveniment de folklore catal√† a l’Alguer, organitzat per Adifolk, i es va reunir amb el president de Catalunya, Pere Aragon√®s, i el vicepresident, Jordi Puigner√≥, que van viatjar fins a Sardenya per mostrar-li el seu suport.

Aragon√®s va afirmar en una declaraci√≥ als mitjans que “la repressi√≥ contra el moviment independentista continua, que √©s m√©s necess√†ria que mai una amnistia” i que cal recon√®ixer “el dret el poble catal√† a decidir el seu futur” i l‚Äô”exercici del dret a autodeterminaci√≥ amb un refer√®ndum d’independ√®ncia”, si b√© no es va pronunciar sobre si aquest arrest influir√† en la taula de di√†leg en curs entre l’Estat espanyol i Catalunya.
Informa:ELNACIONAL.CAT (26-IX-2021)

74 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: