TOT L’INDEPENDENTISME INSTITUCIONAL DE SARDENYA OVACIONA CARLES PUIGDEMONT

Regidors sards i desenes de batlles han rebut amb una ovaciĂł el president Carles Puigdemont, que ha participat aquest diumenge en una trobada a la ciutat d’Oristany amb un grup d’alcaldes independentistes de l’illa, en un dels seus Ăşltims actes abans de partir dilluns cap a Brussel¡les per seguir amb la feina d’eurodiputat. En aquest sentit, tal com recull l’ACN, durant la conferència ha compromès la solidaritat de Catalunya amb el poble sard quan aquest la necessiti.

Puigdemont ha admès que la realitat de les dues nacions ĂŠs diferent, però ha dit que poden compartir el camĂ­, juntament amb altres nacions sense estat d’Europa, per col¡laborar a crear una UniĂł Europea mĂŠs propera i comprensiva amb els pobles que la conformen.

En un acte amb mĂŠs d’un centenar de simpatitzants independentistes fet en catalĂ , sard i italiĂ , Puigdemont s’ha solidaritzat amb el moviment independentista sard i li ha agraĂŻt el suport des del 2017 i especialment els Ăşltims tres dies, quan va ser arrestat a l’Alguer. La mateixa agència destaca que ha instat la UniĂł Europea a admetre la diversitat de pobles que la formen, aixĂ­ com al reconeixement de les seves realitats nacionals, culturals i lingßístiques. Entre força aplaudiments, tambĂŠ a l’expresident de l’ANC i secretari general de Junts, Jordi SĂ nchez, Puigdemont ha dit que “si mai Sardenya necessita la solidaritat de Catalunya, la tindreu”.

L’acte l’ha organitzat la Corona Logu, una organitzaciĂł de cĂ rrecs electes independentistes sards, com l’AMI catalana, i que pren el nom d’una antiga instituciĂł illenca que englobava cĂ rrecs polĂ­tics i judicials. Altres entitats independentistes han elogiat el procĂŠs independentista catalĂ  i l’han pres com a model de lluita sobiranista pacĂ­fica.

Puigdemont va comparèixer dissabte davant els mitjans, en catalĂ , castellĂ , anglès i italiĂ , i va afirmar que el Govern espanyol solament “vol dialogar amb els que li donen suport parlamentari”, al mateix temps que va lamentar que hi hagi “una part independentista, no menor, que no estĂ  en els plans de Pedro SĂĄnchez”.

A mĂŠs, va assegurar que seguirĂ  “viatjant per Europa” i que assistirĂ  personalment a la vista fixada en el Tribunal d’Apel¡laciĂł de SĂ sser del 4 d’octubre, en la qual es determinarĂ  si existeixen raons o no per al seu lliurament a Espanya, desprĂŠs que fonts italianes properes al cas hagin explicat que si no estiguĂŠs fĂ­sicament present en territori italiĂ , el tribunal establiria “no lloc a procedir” i acabaria el procediment judicial.

El lĂ­der independentista va ser detingut dijous en l’aeroport de l’Alguer, per una ordre del Tribunal Suprem espanyol, encara que va sortir de la presĂł de Bancali a la ciutat de SĂ sser divendres, quan el Tribunal d’Apel¡laciĂł va decidir que no li anava a imposar mesures cautelars de cap mena ni restriccions de moviment.

Aquest dissabte va participar en un esdeveniment de folklore catalĂ  a l’Alguer, organitzat per Adifolk, i es va reunir amb el president de Catalunya, Pere Aragonès, i el vicepresident, Jordi PuignerĂł, que van viatjar fins a Sardenya per mostrar-li el seu suport.

Aragonès va afirmar en una declaraciĂł als mitjans que “la repressiĂł contra el moviment independentista continua, que ĂŠs mĂŠs necessĂ ria que mai una amnistia” i que cal reconèixer “el dret el poble catalĂ  a decidir el seu futur” i l’”exercici del dret a autodeterminaciĂł amb un referèndum d’independència”, si bĂŠ no es va pronunciar sobre si aquest arrest influirĂ  en la taula de diĂ leg en curs entre l’Estat espanyol i Catalunya.
Informa:ELNACIONAL.CAT (26-IX-2021)

146 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: