TOTS ELS ACTES I MANIFESTACIONS PER COMMEMORAR L’1 D’OCTUBRE

La guia de totes les convocatòries per commemorar el referèndum d’independència de fa quatre anys

L’1 d’Octubre hi haurà mobilitzacions per tot Catalunya per tal de commemorar el referèndum de l’any 2017. L’Assemblea Nacional Catalana, de fet, ha preparat tres dies d’actes i manifestacions, tant al Principat com a la Catalunya Nord, d’on van venir les urnes. Simbòlicament, també entrarà en joc el nord del País Valencià, ja que a Vinaròs començarà una marxa que acabarà a Alcanar. L’objectiu d’aquests tres dies de mobilitzacions és reclamar la independència de Catalunya i del compliment del “mandat de l’1-O”. Sota el lema Lluitem i guanyem la independència l’ANC ha organitzat actes per als dies 1, 2 i 3 d’octubre. I també CDR Acció Directa ha fet una convocatòria.

Actes polítics i concerts per l’1-O

  • Acte polític de l’ANC a Illa, al Rosselló, a les 17h. L’objectiu és reivindicar el paper que va tenir la Catalunya Nord en la compra, emmagatzematge i distribució de les urnes del referèndum.
  • Acte polític a la plaça Catalunya de Figueres, a les 19h, abans del concert de Ginestà i Xavi Sarrià.
  • Actes polítics als territoris on va haver-hi “atacs rellevants” o on es van poder prevenir els atacs de l’Estat espanyol “amb imaginació i creativitat”. Sant Cebrià de Vallalta i Dosrius han organitzat actes polítics per reivindicar l’1-O amb una marxa de cotxes.
  • Paral·lelament, CDR Acció Directa convoca una manifestació a les 19 h a la plaça de Francesc Macià sota el lema Alliberem el territori. “Encara hi som, inacabats però mai vençuts”, assegura Acció Directa a la convocatòria feta per les xarxes socials

2 d’octubre: marxes a peu

El dissabte 2 es celebraran marxes simultànies a tres punts del territori per a reivindicar la independència. Caldra inscripció prèvia a través del web de l’ANC.

  • Marxa Nord: Sortirà a les 8 h des del pavelló de Sant Julià de Ramis i passarà per la ciutat de Girona. Quan arribi a Aiguaviva s’hi farà un acte polític. L’organització posa a disposició dels participants busos per retornar a Sant Julià de Ramis o Girona un cop hagi acabat l’acte.
  • Marxa Centre: Sortirà a les 14 h de la plaça Parroquial de Vinaròs i passarà per Alcanar fins a arribar a la Ràpita. A la plaça 1 d’Octubre es farà un acte polític que començarà a les 21h. L’organització posarà busos llançadora d’11 h a 13 h que portaran els participants de la Ràpita a Vinaròs per tal de poder iniciar la marxa.
  • Marxa Ponent: Sortirà a les 6 h del matí de la Parada de l’Àngel i anirà fins a Lleida passant per Alcarràs sobre les 8 h del matí, on està previst que s’hi afegeixi més gent. L’acte polític final serà a Lleida a les 14h.

3 d’octubre: acte final a Barcelona

  • A les 12h a Barcelona hi haurà un acte polític amb l’objectiu que es retrobin totes les organitzacions que van fer possible la vaga general del 3 d’octubre del 2017. Convoca la Plataforma 3 d’Octubre i s’hi adhereix l’ANC. La concentració serà estàtica i amb parlaments i té el lema “Contra la repressió i en defensa de les llibertats; futurs de llibertats de les persones treballadores”.
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, en roda de premsa a la Plaça de Catalunya per anunciar les mobilitzacions de l'1 al 3 d'octubre (ACN)
La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, en roda de premsa a la Plaça de Catalunya per anunciar les mobilitzacions de l’1 al 3 d’octubre (ACN)
Informa:ELMON.CAT (27-IX-2021)

 

103 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga:
Actualitat