TOTS ELS ACTES I MANIFESTACIONS PER COMMEMORAR L’1 D’OCTUBRE

La guia de totes les convocatòries per commemorar el referèndum d’independència de fa quatre anys

L’1 d’Octubre hi haurà mobilitzacions per tot Catalunya per tal de commemorar el referèndum de l’any 2017. L’Assemblea Nacional Catalana, de fet, ha preparat tres dies d’actes i manifestacions, tant al Principat com a la Catalunya Nord, d’on van venir les urnes. Simbòlicament, també entrarà en joc el nord del País Valencià, ja que a Vinaròs començarà una marxa que acabarà a Alcanar. L’objectiu d’aquests tres dies de mobilitzacions és reclamar la independència de Catalunya i del compliment del “mandat de l’1-O”. Sota el lema Lluitem i guanyem la independència l’ANC ha organitzat actes per als dies 1, 2 i 3 d’octubre. I també CDR Acció Directa ha fet una convocatòria.

Actes polítics i concerts per l’1-O

  • Acte polĂ­tic de l’ANC a Illa, al RossellĂł, a les 17h. L’objectiu ĂŠs reivindicar el paper que va tenir la Catalunya Nord en la compra, emmagatzematge i distribuciĂł de les urnes del referèndum.
  • Acte polĂ­tic a la plaça Catalunya de Figueres, a les 19h, abans del concert de GinestĂ  i Xavi SarriĂ .
  • Actes polĂ­tics als territoris on va haver-hi “atacs rellevants” o on es van poder prevenir els atacs de l’Estat espanyol “amb imaginaciĂł i creativitat”. Sant CebriĂ  de Vallalta i Dosrius han organitzat actes polĂ­tics per reivindicar l’1-O amb una marxa de cotxes.
  • Paral¡lelament, CDR AcciĂł Directa convoca una manifestació a les 19 h a la plaça de Francesc MaciĂ  sota el lema Alliberem el territori. “Encara hi som, inacabats però mai vençuts”, assegura AcciĂł Directa a la convocatòria feta per les xarxes socials

2 d’octubre: marxes a peu

El dissabte 2 es celebraran marxes simultànies a tres punts del territori per a reivindicar la independència. Caldra inscripció prèvia a través del web de l’ANC.

  • Marxa Nord: SortirĂ  a les 8 h des del pavellĂł de Sant JuliĂ  de Ramis i passarĂ  per la ciutat de Girona. Quan arribi a Aiguaviva s’hi farĂ  un acte polĂ­tic. L’organitzaciĂł posa a disposiciĂł dels participants busos per retornar a Sant JuliĂ  de Ramis o Girona un cop hagi acabat l’acte.
  • Marxa Centre: SortirĂ  a les 14 h de la plaça Parroquial de Vinaròs i passarĂ  per Alcanar fins a arribar a la RĂ pita. A la plaça 1 d’Octubre es farĂ  un acte polĂ­tic que començarĂ  a les 21h. L’organitzaciĂł posarĂ  busos llançadora d’11 h a 13 h que portaran els participants de la RĂ pita a Vinaròs per tal de poder iniciar la marxa.
  • Marxa Ponent: SortirĂ  a les 6 h del matí de la Parada de l’Àngel i anirĂ  fins a Lleida passant per AlcarrĂ s sobre les 8 h del matĂ­, on estĂ  previst que s’hi afegeixi mĂŠs gent. L’acte polĂ­tic final serĂ  a Lleida a les 14h.

3 d’octubre: acte final a Barcelona

  • A les 12h a Barcelona hi haurĂ  un acte polĂ­tic amb l’objectiu que es retrobin totes les organitzacions que van fer possible la vaga general del 3 d’octubre del 2017. Convoca la Plataforma 3 d’Octubre i s’hi adhereix l’ANC. La concentraciĂł serĂ  estĂ tica i amb parlaments i tĂŠ el lema “Contra la repressiĂł i en defensa de les llibertats; futurs de llibertats de les persones treballadores”.
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, en roda de premsa a la Plaça de Catalunya per anunciar les mobilitzacions de l'1 al 3 d'octubre (ACN)
La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, en roda de premsa a la Plaça de Catalunya per anunciar les mobilitzacions de l’1 al 3 d’octubre (ACN)
Informa:ELMON.CAT (27-IX-2021)

 

53 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga:
Actualitat