EL CURS ESCOLAR ACABA EL JUNY I GAIREBÉ AMB APROVAT GENERAL

En la crisi del coronavirus, Espanya segueix els passos d’ItĂ lia en tots els aspectes. TambĂŠ en el terreny educatiu. Aquest dimecres, el Ministeri d’EducaciĂł ha proposat a les comunitats autònomes el que seria gairebĂŠ un aprovat general per a tots els alumnes d’infantil, primĂ ria, secundĂ ria i primer de batxillerat. Tots passaran de curs, encara que no amb la mateixa nota, que fixaran els professors en base a les notes dels dos primers trimestres. La repeticiĂł de curs es reservarĂ  per a casos “molt excepcionals” i sota decisiĂł de l’equip docent.

L’avaluaciĂł final del curs inclourĂ  un informe personalitzat per a cada alumne, que servirĂ  per als plans de reforçament que es posaran en marxa tant aquest estiu com a partir del setembre. Les assignatures que suspenguin els alumnes hauran de recuperar-les a partir de setembre, però no estaran obligats a repetir el curs. La repeticiĂł serĂ  per a casos “molt excepcionals”, i decidida de forma col¡legiada per l’equip docent. Segons la ministra Isabel CelaĂĄ haurĂ  d’estar “sòlidament justificada”.

Segon de batxillerat
Pel que fa als alumnes de segon de batxillerat, així com els de cursos de final d’etapa, no es veuran afectats per aquesta promoció generalitzada. Aquests alumnes podran obtenir el títol encara que algun professor no sigui partidari d’aprovar l’assignatura. L’equip docent, format per una dotzena de professors, serà qui decideix si l’alumne ha superat el contingut global del curs. D’aquesta manera, serà l’equip docent qui també decidirà si un alumne va a les proves d’accés a la selectivitat o no.

El curs acaba el juny

Per altra banda, el govern espanyol i els executius de les diverses comunitats autònomes tambĂŠ han acordat que el curs escolar acabarĂ  al juny, com cada any, tot i les jornades perdudes a causa del tancament de les escoles pel coronavirus. És a dir, desprĂŠs de dies de debat, s’ha decidit que no s’allargaran les classes durant l’estiu. Tot i això, sĂ­ que es deixa la porta oberta a que cada govern organitzi o doni suport a la realitzaciĂł d’activitats de reforç durant l’estiu, “en formes diverses i combinades amb activitats lĂşdiques”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (15-4-2020)

146 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: