EL CURS ESCOLAR ACABA EL JUNY I GAIREBÉ AMB APROVAT GENERAL

En la crisi del coronavirus, Espanya segueix els passos d’Itàlia en tots els aspectes. També en el terreny educatiu. Aquest dimecres, el Ministeri d’Educació ha proposat a les comunitats autònomes el que seria gairebé un aprovat general per a tots els alumnes d’infantil, primària, secundària i primer de batxillerat. Tots passaran de curs, encara que no amb la mateixa nota, que fixaran els professors en base a les notes dels dos primers trimestres. La repetició de curs es reservarà per a casos “molt excepcionals” i sota decisió de l’equip docent.

L’avaluació final del curs inclourà un informe personalitzat per a cada alumne, que servirà per als plans de reforçament que es posaran en marxa tant aquest estiu com a partir del setembre. Les assignatures que suspenguin els alumnes hauran de recuperar-les a partir de setembre, però no estaran obligats a repetir el curs. La repetició serà per a casos “molt excepcionals”, i decidida de forma col·legiada per l’equip docent. Segons la ministra Isabel Celaá haurà d’estar “sòlidament justificada”.

Segon de batxillerat
Pel que fa als alumnes de segon de batxillerat, així com els de cursos de final d’etapa, no es veuran afectats per aquesta promoció generalitzada. Aquests alumnes podran obtenir el títol encara que algun professor no sigui partidari d’aprovar l’assignatura. L’equip docent, format per una dotzena de professors, serà qui decideix si l’alumne ha superat el contingut global del curs. D’aquesta manera, serà l’equip docent qui també decidirà si un alumne va a les proves d’accés a la selectivitat o no.

El curs acaba el juny

Per altra banda, el govern espanyol i els executius de les diverses comunitats autònomes també han acordat que el curs escolar acabarà al juny, com cada any, tot i les jornades perdudes a causa del tancament de les escoles pel coronavirus. És a dir, després de dies de debat, s’ha decidit que no s’allargaran les classes durant l’estiu. Tot i això, sí que es deixa la porta oberta a que cada govern organitzi o doni suport a la realització d’activitats de reforç durant l’estiu, “en formes diverses i combinades amb activitats lúdiques”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (15-4-2020)

291 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: