TRAÏCIÓ: ELS ESTATS UNITS DEIXEN ELS KURDS A MANS DE TURQUIA

“Traïció ”
( PILAR RAHOLA )
Estan completament sols, abandonats a la seva dissort i a punt de patir una tragèdia. Malgrat haver estat uns combatents ferotges contra els gihadistes, mostrar una resistència inigualable, tenir un exèrcit de dones guerrilleres heroiques, i haver estat clau en la derrota militar del Daeix a Síria, malgrat tota la seva lluita i els milers de vides que han deixat pel camí, acaben de ser literalment traïts.

Són els guerrillers kurds del nord de Síria, els famosos peixmergues, la valentia i coratge dels quals en la lluita ha protagonitzat algunes de les victòries més emblemàtiques de la guerra, com l’aconseguida a Kobane o a Rojava. Durant tot el conflicte van tenir suport nord-americà, tant militar com logístic, però dominada la situació, Donald Trump acaba d’anunciar que els abandona definitivament i que no frenarà cap temptativa militar turca en contra seu, fins al punt que ha trucat personalment a Erdogan per informar-lo. És a dir, ha avisat Turquia que ja pot culminar la neteja militar contra els kurds que estan perpetrant des de fa temps.

Trump ha venut els kurds a Erdogan, malgrat saber la matança que patiran a mans de l’exèrcit turc

Amb aquesta freda cruesa ho explicava la portaveu de la Casa Blanca, Stephanie Grisham: “Turquia aviat avançarà amb l’operació que ha planificat durant molt de temps al nord de Síria. Les forces armades dels EUA no donaran suport ni es veuran involucrades en aquesta operació, i les forces nord-americanes, havent vençut el califat territorial de l’Estat Islàmic (EI), no seran a l’àrea propera”. És a dir, Erdogan té les mans lliures per entrar a Síria i massacrar, sense pietat i amb total impunitat, les forces kurdes que estan lluitant contra el gihadisme. Una diana que Trump ha posat sobre els caps d’aquests combatents, perquè Erdogan practiqui la seva punteria ­letal. I, per descomptat, el president turc ha agafat el guant amb celeritat, anun­ciant una acció militar “per ne­tejar la regió de terroristes” –tots els que ­defensen el PKK són considerats com a tals–, que podria començar ­im­me­diatament, “avui mateix, de sobte, a la nit”.

Sembla que la matança que s’acosta no vol perdre temps.

Poques vegades la geopolítica ensenya les seves impúdiques vergonyes amb tan pocs escrúpols. En general, es maquillen una mica les intencions i es venen relats més digeribles, encara que sempre amb el mateix objectiu: defensar els interessos geoestratègics per sobre dels pobles, la gent i els seus drets. Però aquesta vegada ha estat descarnat, sense atributs ni adjectius, indiferent a la mort massiva que provocarà.

Trump ha venut els kurds a Turquia, sense gairebé despentinar-se, coneixedor de la barbàrie que significarà l’entrada de les tropes turques al Kurdistan sirià. El pitjor és que les instàncies internacionals també saben que serà una sagnia, que moriran molts kurds i que tot això és un atropellament del dret internacional. Ho saben i no els importa. La mort kurda no compta a les agendes.
Informa:LAVANGUARDIA.COM (8-10-2019)

331 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: