TRAPERO HA VISITAT EL SUPREM, L’AUDIÈNCIA NACIONAL I LA ZARZUELA SENSE CONEIXEMENT D’INTERIOR

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep LluĂ­s Trapero, va visitar el passat 15 de juliol el Tribunal Suprem, l’Audiència Nacional i La Zarzuela, segons ha informat La RazĂłn. La conselleria d’Interior, que no tenia coneixement de les trobades, ha manifestat que van ser reunions operatives i que eren raonables, i li ha tret tota lectura polèmica.

Fonts de la conselleria d’Interior consultades per Efe han indicat que el departament liderat per Joan Ignasi Elena no tenia coneixement d’aquestes reunions, si bĂŠ estan segurs que es va tractar de trobades de tipus operatiu la celebraciĂł de les quals tenia tot el sentit.

Trapero va ser restituĂŻt al capdavant dels Mossos d’Esquadra el novembre passat, desprĂŠs de ser absolt a l’Audiència Nacional en el seu judici pel seu paper en el referèndum de l’1-O.

En un comunicat aquell dia, la conselleria d’Interior va recordar que “desprĂŠs de la sentència absolutòria de l’Audiència Nacional, el conseller Miquel SĂ mper va reiterar al major la voluntat de restituir-lo al capdavant dels Mossos d’Esquadra per revertir els efectes de l’article 155, però Trapero li va manifestar que necessitava uns dies per valorar la seva situaciĂł professional actual”. SĂ mper ho explicava aixĂ­ llavors en una entrevista a ElNacional.cat.

El major finalment va informar el conseller de “la seva disposiciĂł ferma d’assumir de nou el comandament del cos i SĂ mper li va manifestar que ho faria efectiu de forma immediata”.

Amb la tornada de Trapero, Eduard Sallent va deixar el cĂ rrec de comissari en cap del cos. Va ser nomenat el juny del 2019, quan va substituir el comissari Miquel Esquius. SĂ mper es va reunir amb ell i amb el director general de la Policia, Pere Ferrer. El conseller “va manifestar personalment el seu agraĂŻment per la feina realitzada al capdavant dels Mossos d’Esquadra” a Sallent.

El conseller Sàmper, acompanyat de la secretària general d’Interior, Beth Abad, i del director general de la Policia, Pere Ferrer, van mantenir una primera reunió de treball amb el major Trapero aquella mateixa tarda.

Trapero va declarar el 20 de juny durant una entrevista a TV3, que, si el president Pere Aragonès li proposĂŠs fer un altre referèndum no pactat, el seu posicionament “seria el mateix [que l’any 2017]: complir la llei, que ĂŠs al que estem obligats”.

Va insistir en diverses ocasions que es considera a si mateix com “una persona que sempre compleix la llei”. En aquest sentit, ha confessat que “mai m’haguĂŠs imaginat que hauria de personar-me davant del Tribunal de JustĂ­cia”, ĂŠs mĂŠs “jo no era conscient que de què estava passant amb la meva imputaciĂł”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (18-VIII-2021)

67 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: