TRAPERO HAURIA DETINGUT PUIGDEMONT I TRASLLADAT EN HELICÒPTER PER LA DUI

S
Els Mossos preveien detenir el Govern i portar-lo en helic√≤pter fins a la comissaria central del cos policial si es declarava la DUI i el TSJC ho ordenava. Aix√≠ √©s despr√®n d’un informe presentat a l‚ÄôAudi√®ncia Nacional per al judici del major del cos Josep Llu√≠s Trapero, que comen√ßa avui, que ha avan√ßat TV3. En el pla, redactat a posteriori per Trapero i els comissaris Ferran L√≥pez i Joan Carles Molinero el 24 d‚Äôoctubre del 2019, es preveia la detenci√≥ del Govern al Palau de la Generalitat o al Parlament i el seu trasllat en helic√≤pter fins al Complex Central dels Mossos Egara si el Tribunal Superior de Just√≠cia (TSJC) aix√≠ ho reclamava.

Trapero, en el judici als líders del procés al Tribunal Suprem, ja havia informat de l’existència d’aquest pla i també havia relatat que s’havia posat a disposició del TSJC, tot i que en el seu moment no ho va deixar per escrit per evitar filtracions. A l’informe elaborat per Trapero i entregat a l’Audiència Nacional el juliol de l’any passat també es detalla l’existència d’un document Excel dels comissaris i intendents que haurien de fer la detenció.

Un cop al centre Egara, la unitat d‚Äôelit dels Mossos, els GEI, s‚Äôencarregarien del trasllat al jutjat. A m√©s, tamb√© preveieu que les hores pr√®vies a la disposici√≥ judicial no les passessin en calabossos, sin√≥ als despatxos dels comissaris. De fet, tamb√© es detalla que es va preveure, com a mesura de seguretat, treure els panys de les finestres. A l‚Äôinspector responsable de la unitat de coordinaci√≥ amb l‚Äôadministraci√≥ de just√≠cia li van ordenar que an√©s personalment a la seu del TSJC per posar-se a disposici√≥ del president, Jes√ļs Mar√≠a Barrientos. El policia va traslladar l‚Äôenc√†rrec a trav√©s de la secretaria i els escortes. Li van respondre que actuarien si fos necessari.
Informa:ARA.CAT (20-1-2020)

249 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: