TRAPERO, UNA AGENDA PRIVADA MÉS QUE DISCUTIBLE

“L’agenda privada de Trapero”
( JOSÉ ANTICH )
La notĂ­cia que el major dels Mossos d’Esquadra, Josep LluĂ­s Trapero, va visitar fa aproximadament un mes el Tribunal Suprem, l’Audiència Nacional i el Palau de la Zarzuela i que la cĂşpula de la Conselleria d’Interior, inclòs el conseller Joan Ignasi Elena, no en tenia coneixement ha causat entre sorpresa i malestar. Interior ha defugit engrandir la polèmica amb el convenciment que cada una de les visites ha de tenir una explicaciĂł i que deu tenir a veure amb reunions operatives en funciĂł del seu cĂ rrec.

En qualsevol cas, la manera com s’ha conegut la notĂ­cia, a travĂŠs del diari La RazĂłn, i que ningĂş no ha negat, deixa en una posiciĂł incòmoda tant a Trapero com a la Conselleria ja que una ronda de reunions en aquests tres estaments, sobretot la del Palau de la Zarzuela, la residència oficial de Felip VI, semblaria normal que el major l’haguĂŠs reportat als seus superiors i que aquests no se n’assabentessin pels diaris.

Encara que les declaracions que va efectuar Trapero a l’Audiència Nacional durant el judici que li va absoldre del delicte de sediciĂł el van deixar en una posiciĂł difĂ­cil, ja que va deixar clar que durant els esdeveniments d’octubre de 2017 tenia llest un operatiu per detenir el president Carles Puigdemont, el conseller Miquel SĂ mper el va restituir en el seu lloc de feina una vegada va ser absolt pel Tribunal. No va ser una decisiĂł fĂ cil per a SĂ mper ja que una part important de l’independentisme va quedar molt sorprès per la seva contundència a l’Audiència Nacional. TambĂŠ va contribuir la voluntat decidida del major de recuperar el comandament del cos.

El que ĂŠs cert ĂŠs que la unanimitat professional que tenia guanyada de la seva etapa anterior va quedar en dubte i el seu retorn al cĂ rrec no ha estat exempt d’algunes incidències. En l’Ăşnica entrevista que ha concedit, el passat mes de juny a TV3, va declarar que si el president Pere Aragonès li proposĂŠs de fer un altre referèndum no pactat el seu posicionament seria el mateix que l’any 2017, complir la llei, “que ĂŠs a què estem obligats”.

El major Trapero encara que ocupi el rang mĂŠs important del cos de Mossos d’Esquadra ni estĂ  sol, ni treballa al marge de la Conselleria d’Interior. Pressuposar que pot mantenir aquesta agenda, amb les lògiques interpretacions que es poden fer, ĂŠs un flac favor al poder polĂ­tic que, en Ăşltima instĂ ncia, ĂŠs el que respon davant dels ciutadans. No ĂŠs imaginable que en el Ministeri de Defensa o en el d’Interior es produeixin situacions similars des del desconeixement mĂŠs absolut. I quan en el passat han succeĂŻt situacions que no tenien una fĂ cil explicaciĂł per a l’opiniĂł pĂşblica s’han esmenat.
T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informaciĂł compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. Informa:ELNACIONAL.CAT( 18-VIII-2021)

178 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: