TREBALLADORS DE CATALUNYA RÀDIO DENUNCIEN L’EDITORIAL DE ROSEL CONTRA MITJÀ

El Consell Professional de Catalunya Ràdio ha emès un comunicat condemnant l’editorial que aquest divendres va pronunciar la presentadora d’El Matí de Catalunya Ràdio, Laura Rosel, contra les paraules del metge de l’Hospital Germans Trias, Oriol Mitjà. Els treballadors consideren que la crítica de la periodista va ser inadequada i recorden que la funció dels mitjans públics “no és defensar la gestió del govern per sobre de tot, sinó escodrinyar-la”.

“Els serveis públics han de ser realment independents i mostrar respecte per l’opinió de tothom, fiables, objectius i plurals”, reclamen i afegeixen que així ho estableix l’article 52 de l’Estatut d’Autonomia, que defensa el pluralisme polític als mitjans públics. En aquest sentit, consideren que Rosel i tot els professionals de la casa s’haurien de guiar per donar “informació veraç i lliure d’imposicions polítiques”.

Ara i sempre, el que toca és ser crítics.

Comunicat del @ConsellProfCR i el Consell Professional de Programes sobre la polèmica al voltant de l’editorial d’aquest matí al @maticatradio. pic.twitter.com/X7NzFP9Umz

— Consell Prof. CR (@ConsellProfCR) October 16, 2020
Què va passar?
L’especialista en malalties infeccioses va carregar durament contra el Govern, la consellera de Salut i la classe política per la gestió del coronavirus. En declaracions aquest dijous a Planta baixa de TV3 i al Catalunya Migdia de Catalunya Ràdio, Mitjà va assegurar que a Vergés “li falten coneixements en medicina i en salut pública, i li falta humilitat per escoltar els experts que en saben” i va afirmar que “centenars de morts es podien haver evitat si no hagués estat per les polítiques governamentals fluixes”.

“A la consellera Vergés li falten coneixements en medicinai en salut pública i li falta la humilitat per escoltar els experts que en saben.” @oriolmitja, metge especialista en malalties infeccioses @hgermanstrias #PlantaBaixaTV3

▶ https://t.co/uZQaVZWMVz pic.twitter.com/An6L1ERoeV

— Planta baixa TV3 (@plantabaixatv3) October 15, 2020
Des dels micròfons d’El matí de Catalunya Ràdio, Laura Rosel va respondre amb contundència: “El que no ajuda gens, ni a l’estat d’ànim, ni a la confiança en el sistema, són declaracions com les de l’Oriol Mitjà acusant el Govern d’incompetent i de tenir un lideratge fracassat. Fins i tot assegura que es podrien haver evitat morts, és una acusació molt greu”, denuncia la periodista. “I la gent del carrer no té ni idea de si Mitjà té raó o no, de si el Govern ho fa millor o pitjor… Només sap que porta un any molt complicat, amb tot de cap per avall, quedant-se a casa, patint, fent una vida no normal, en molts casos amb familiars malalts o morts, molts altres sense feina o amb un ERTO… Prou desconcertant és tot plegat per haver d’escoltar ara un dels metges de la pandèmia carregant-se la confiança en el Govern, sigui del color que sigui, sigui veritat o no. Ara això no tocava”.

✍ “Prou desconcertant és tot, com per haver d’escoltar uns dels metges de referència de la pandèmia carregant-se la confiança en el Govern, sigui del color que sigui”

Llegeix l’#AccentRosel d’avui!https://t.co/ooBwYMHPUf pic.twitter.com/KMg4uz1Tkg

— El matí de Catalunya Ràdio (@maticatradio) October 16, 2020
Rosel ataca i Mitjà es defensa. Acte seguit, a les xarxes socials, l’exassessor de la Generalitat durant la desescalada es va mostra sorprès. “Quin editorial! Més crítica, més informació i més transparència per millorar les mesures de contenció”va dir, tot insinuant també que la presentadora parla per boca d’algú altre: “M’atreveixo a dir que això no ho has escrit tu”.

Quina l’editorial @laura_rosel❗ “Segur que no ajuda gens PERO GENS les intervencions com les del Dr O Mitja”

Més crítica, més informació i més transparencia per a millorar les mesures de contenció

M’atreveixo a dir que això no ho has escrit tuhttps://t.co/9DsSjJDfvc

— Oriol Mitjà (@oriolmitja) October 16, 2020
Informa:ELNACIONAL.CAT (17-10-2020)

322 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: