TSUNAMI CAUSA A L’UNIONISME SENTIMENTS DE RÀBIA, POR I TRISTESA

( QUICO SALLÉS )
La concentraciĂł a l’aeroport del Prat el dia de la sentĂšncia del procĂ©s va provocar sentiments a una i altra banda de l’aspectre idolĂČgic de de Catalunya. Concretament, l’unionisme va sentir rĂ bia, vergonya, tristesa i por davant les imatges de la protesta convocada per Tsunami DemocrĂ tic. AixĂ­ ho acredita la tercera onada del BarĂČmetre d’OpiniĂł PolĂ­tica del Centre d’Estudis d’OpiniĂł d’aquest mes de desembre que analitza fil per randa els sentiments expressats pels 1.500 enquestats sobre aquella concentraciĂł.

Concretament, els votants de Ciutadans asseguren que van sentir “rĂ bia” amb una intensitat 6,65 en una escala on 0 significa gens i 10 molta. Els votants populars encara van incrementar aquest sentiment, a un nivell de 7,95 en la mateixa escala i els del PSC, un 6,56. En canvi a JxCAT, ERC o CUP aquest sentiment no va arribar ni al tres i als Comuns nomĂ©s un 3,93.

En canvi, la “por” va estar mĂ©s repartida. Els votants de Cs la van notar amb un 4,5, els del PP amb un 5,84 i els del PSC un 4,42. La resta de formacions no van arribar ni al tres o fins i tot al dos de la mateixa escala de 0 a 10. El sentiment de “vergonya” sĂ­ que va ser mĂ©s notori. Els taronges asseguren que el seu sentiment de vergonya va ser de 8,33 en una escala de 0 a 10; els del PSC, un 7,10 i els del PP, un 8,63. De Vox, no hi ha dades.

La tristor tambĂ© Ă©s un sentiment de referĂšncia entre el votants unionista. En el cas dels que confien en Cs, van notar “tristesa” amb una intensitat de 7,46 sobre 10; els del PSC, en un 6,85 i els del PP, en un 8,61. Els que van estar menys tristos, i per contra menys contents, van ser els votants cupaires que nomĂ©s van sentir tristesa amb una intensitat de 2,23.

En canvi, en la banda sobiranista el sentiment que guanya la partida Ă©s “l’Orgull”. Concretament, entre els votants de JxCAT van notar aquest sentiment orgullĂłs amb una intensitat del 7,04. Els votants d’ERC, una mica menys, perĂČ tambĂ© notable, amb un 5,92 i els de la CUP s’emporten la palma, amb una intensitat del 7,34.

Informa:ELMON.CAT (28-12-2019 )

243 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: