ELS MOSSOS GARANTEIXEN QUE ES JUGARÀ EL BARÇA-MADRID

El clàssic es podrà jugar. La celebració del Barça-Madrid de la setmana que ve no perilla davant la convocatòria de Tsunami Democràtic, segons fonts dels Mossos d’Esquadra. La policia catalana ja prepara el dispositiu per al 18 de desembre i garanteix que el partit es farà. Des del cos apunten que els futbolistes i els àrbitres podran arribar al Camp Nou per poder disputar el clàssic a partir de les 8 del vespre, tal com està anunciat. Fonts dels Mossos diuen que, ara mateix, la previsió és que el dispositiu policial vagi a càrrec exclusivament del cos català. A l’estadi, com és habitual, també es comptarà amb els vigilants de seguretat privada del FC Barcelona.

La policia avança que dimecres de la setmana vinent serà als quatre punts exteriors on Tsunami Democràtic ha anunciat mobilitzacions per bloquejar els accessos al Camp Nou. Els Mossos estaran vigilant l’espai amb molt marge. Els agents treballaran per assegurar que tant els jugadors com els àrbitres tinguin un itinerari segur per entrar a l’estadi. La idea dels Mossos és que els futbolistes es concentrin i arribin en comitiva al Camp Nou per facilitar el trasllat, però són aspectes que encara es negocien amb els clubs. El cos també se situarà a les entrades de l’estadi per supervisar els controls dels aficionats. Una tasca que es farà conjuntament amb els vigilants de seguretat privada del Barça i que, segons fonts de la policia, no serà tan diferent del que es fa en un clàssic.

La policia es planteja crear un cordó de seguretat que permeti l’arribada dels jugadors al Camp Nou el dia del clàssic

En aquest punt, des dels Mossos expliquen que en un partit habitual –sense cap altra convocatòria prevista– entre el Barça i el Madrid es fa un dispositiu de risc antiterrorista; per tant, amb més agents i uns controls més estrictes. Tot i que no es descarta que augmenti el nombre de policies als controls, des del cos diuen que no serà gaire més extraordinari que un clàssic al Camp Nou. Fonts dels Mossos també recorden que la seguretat dins l’estadi, fins i tot si es produeix una possible invasió a la gespa, va a càrrec dels vigilants de seguretat del Barça –tot i que dimecres vinent es pot reforçar la presència d’agents–. Només es preveu una intervenció de la policia dins el Camp Nou si la situació es complica més.

Millor desplaçar-se en metro o a peu
Els Mossos seran als quatre punts exteriors de l’estadi on Tsunami Democràtic ha convocat mobilitzacions per garantir el dret de manifestació i la celebració del partit. Des del cos reiteren que els accessos estaran assegurats i admeten que estaran pendents de possibles enfrontaments entre grups de signe contrari a les entrades. Fonts policials consideren que caldrien desenes de milers de manifestants per bloquejar els diversos accessos al Camp Nou, malgrat que recomanen als aficionats que dimecres vinent es desplacin en metro o a peu per arribar a l’estadi en lloc de fer-ho amb el vehicle privat.

Pel que fa als cartells que es poden entrar dimecres que ve a l’estadi, fonts de la policia expliquen que, a priori, una pancarta de “Spain, sit and talk” no va en contra de la llei de la violència en l’esport. Malgrat tot, sobre això, el Barça –que és qui té la competència– pot establir uns criteris més restrictius i que impedeixin accedir a l’estadi amb uns cartells vinculats a Tsunami Democràtic. Des dels Mossos apunten que estan treballant amb el FC Barcelona per acabar de definir la seguretat del clàssic. El dispositiu policial es dirigirà des del Centre de Coordinació Operativa (Cecor) ubicat al departament d’Interior, on es comunicaran amb altres cossos.


Tsunami organitza autocars

Tsunami Democràtic ha confirmat aquesta tarda que s’estan organitzant autocars per assistir a l’acció que prepara en el Barça-Madrid el 18 de desembre.

El Tsunami ha animat als seus seguidors a fer públiques les convocatòries territorials per anar a Barcelona, i convida també a traslladar-s’hi en transport col·lectiu.

Tsunami Democràtic
@tsunami_dem
Tenim confirmació de diversos autobusos organitzats per arribar a la convocatòria del 18D a les 16h.

Animem a tothom a fer-les públiques i a venir al Camp Nou en transport col·lectiu. 🌊

Aquí en teniu un exemple. Juguem el Clàssic. Demostrem una vegada més #LaForçaDeLaGent 🌊

Ha citat com a exemple la crida que ha fet la penya blaugrana d’Igualada.
Informa:ELNACIONAL.CAT i ARA.CAT(11-12-2019)

251 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: