TSUNAMI DEMOCRÀTIC: CINC NOVES MOBILITZACIONS, INCLÒS EL BARÇA -MADRID

El Tsunami Democràtic anuncia cinc noves dates de mobilitzacions, inclòs el Barça-Madrid
Us oferim tota la informació actualitzada sobre el Tsunami Democràtic · És una iniciativa de mobilització de l’independentisme de caràcter unitari

El Tsunami Democràtic ha anunciat un nou calendari de mobilitzacions. Ho ha fet deu dies després de la gran mobilització a l’aeroport de Barcelona i una setmana després de l’anunci de l’Audiència espanyola que investiga l’organització per terrorisme. Aquestes noves accions inclouen una mobilització a tot l’estat el 9 de novembre, la jornada de reflexió de les eleccions espanyoles, i també el dia de la nova data del Barça-Madrid al Camp Nou, el 18 de desembre. Els dies ja són assenyalats; els llocs són encara una incògnita. El missatge diu:

Tsunami Democràtic
@tsunami_dem
🌊 Guardeu dates:
9/11 [a tot l’estat]
11/11 [lloc sorpresa]
12/11 [lloc sorpresa]
13/11 [lloc sorpresa]
18/12 [juguem a casa]

Les primeres mobilitzacions del Tsunami Democràtic una vegada feta pública la sentència contra el procés han tingut un gran seguiment. Després de l’ocupació de l’aeroport de Barcelona, el grup van difondre una aplicació per a telèfons mòbils per organitzar les pròximes accions.

Veient tot això, el govern espanyol ha començat a actuar contra el Tsunami Democràtic. La Guàrdia Civil ha ordenat a les companyies operadores d’internet el blocatge dels dominis i les webs relacionades amb el Tsunami, que han començat a redirigir a una pàgina de la Guàrdia Civil, tal com va passar la tardor del 2017 amb les webs d’Òmnium, de l’ANC i del referèndum. En molts casos es poden veure les webs, perquè el procés és gradual i es va activant el blocatge a mesura que el van aplicant les diferents operadores.

Malgrat tot, el Tsunami Democràtic ha esquivat el blocatge de les web amb un nou domini. A més, en un missatge al canal de Telegram, han insistit en la necessitat d’instal·lar-se l’aplicació, seguir el seu canal. A més, han recomanat d’utilitzar un VPN. Des del mòbil, han recomanat d’instal·lar l’aplicació 1.1.1.1.

Ara, el Tsunami Democràtic ha anunciat que durant la manifestació del 26 d’octubre hi haurà gent amb codis QR per a completar el registre a l’aplicació de la plataforma.

Quines mobilitzacions té previstes el Tsunami Democràtic?

El Tsunami va dir que no convocaria més accions fins passat el 26 d’octubre, la data de la manifestació unitària que prepara la societat civil per a protestar contra la sentència del Suprem. ‘Aviat hi haurà noves convocatòries del Tsunami. La propera acció s’anunciarà quan siguem milers de gotes connectades amb l’app.’ El Tsunami demana que l’aplicació s’instal·li i es validi en tants telèfons possibles com sigui possible i explica que treballen en una versió per a iPhone. I una altra prioritat, diuen, és ‘impedir, en qualsevol acció, que algú pugui promoure la violència o transformar l’acció en actes violents’, tot i ‘la brutalitat policíaca d’aquests dies’, per la qual demanen responsabilitats polítiques.

‘Cal recordar, a més, que la no-violència és l’eina més potent que tenim per a fer evident la demofòbia de l’estat espanyol, que fins ara només ha utilitzat la força, la violència i la repressió per a abordar aquest conflicte polític’, diuen. Vegeu el comunicat definitiu:

El Tsunami Democràtic demana que tothom el segueixi a les xarxes socials i, especialment, al canal de Telegram, on ja tenen més de 370.000 seguidors. Ara l’organització ha preparat un nou canal per a comunicar-se amb la gent: una aplicació.

Com funciona el codi QR de l’aplicació del Tsunami Democràtic?

Què és el Tsunami Democràtic?
El Tsunami Democràtic és una iniciativa que s’ha presentat a les xarxes socials, sorgida de la societat civil i amb la complicitat de tots els partits independentistes i entitats. L’objectiu és de donar una resposta a la sentència que emetrà el Tribunal Suprem espanyol sobre el judici contra el procés. Aquesta resposta es fonamentarà en la lluita no violenta i en la desobediència civil.

El Tsunami Democràtic assegura que la desobediència civil no violenta és una eina que caldrà utilitzar de forma ‘intermitent’ però de manera sostinguda per donar resposta a la sentència del judici contra el procés. En un missatge difós a Twitter, diu que cal ser conscient que la mobilització ‘pot durar mesos o anys’ i que la desobediència civil no pretén crear un conflicte sinó resoldre’l.

La resposta a la sentència del judici del procés: totes les mobilitzacions

Tsunami Democràtic
@tsunami_dem
📣 Recuperem la iniciativa!
⏩Amb la noviolència i la desobediència civil com a eines, avancem-nos a la sentència.
Canviem l’estat de les coses:
suma’t al #TsunamiDemocràtic
Tu ets el tsunami! 🌊

El manifest

Quan va aparèixer, el Tsunami Democràtic va presentar un manifest, en què es demana de no desistir en la defensa dels drets individuals i col·lectius i diu que per això cal una lluita democràtica, organitzada i determinada, que es fonamenti en la desobediència civil i en la lluita no violenta. Sense violència de cap mena, ‘però amb tota la fermesa’. I afegeix: ‘L’autocrítica, la ironia, la creativitat, la diversitat, la imperfecció i tot allò que potenciï un moviment col·lectiu i transversal seran les nostres eines. No defugim la incomoditat que pot resultar de l’exercici dels drets fonamentals i la transformació social. L’assumim i la confrontem.’

El primer element de la campanya que es va publicar va ser un vídeo de mig minut, on es pot veure un fogó amb una cassola plena d’aigua que arrenca el bull, i amb aquest lema damunt la imatge: ‘Canviem l’estat de les coses’.

Qui hi dóna suport?
Representants de tots els partits independentistes i d’entitats diverses de la societat civil han ajudat a impulsar la campanya donant-hi suport a la xarxa. És el cas dels presidents Carles Puigdemont i Quim Torra, d’Oriol Junqueras, Marta Rovira, Pere Aragonès, Ester Capella, Alfred Bosch, Roger Torrent, Josep Costa, Mireia Boya, David Fernàndez, Marcel Mauri, Elisenda Paluzie, Lluís Llach, Albano-Dante Fachin, Jordi Cuixart…
Informa:VILAWEB.CAT (25-10-2019)

333 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: