TSUNAMI DEMOCRÀTIC PREPARA UN DESPLEGAMENT MAI VIST DE L’11 AL 13

El Tsunami Democràtic avança detalls de l’acció de la setmana vinent: ‘Preparem-nos per a un 11-S de tres dies’
Us oferim tota la informació actualitzada sobre el Tsunami Democràtic · És una iniciativa de mobilització de l’independentisme de caràcter unitari

El Tsunami Democràtic ha fet una crida a tots els ciutadans perquè desobeeixin la Junta Electoral espanyola durant la jornada de reflexió del 9 de novembre. Concretament, convoca ‘una jornada d’activitats cultural i festives de les 16.00 a les 22.00 per a reclamar a l’estat que reflexioni’. Ja hi ha programades més de dues-centes activitats a tot el país.

Amb un comunicat, el Tsunami Democràtic ha anunciat que el dia 9 estrenarà l’aplicació, com a preparació de la primera gran acció que es durà a terme amb aquest sistema els dies 11, 12 i 13 de novembre. Demanen que es faci servir la darrera versió de l’aplicació i avancen que durant les activitats de dissabte es podran trobar codis QR.

Què passarà l’11, el 12 i el 13 de novembre?
La setmana vinent, diuen que les activitats de dilluns, dimarts i dimecres seran ‘l’acció més ambiciosa proposada per Tsunami Democràtic fins ara’. I afegeixen: ‘Preparem-nos per a un 11-S de tres dies.’ Per a poder-hi participar, demanen a tothom que demani festa a la feina almenys un dels tres dies i avancen que caldrà estar disposat a desplaçar-se pel territori i, si pot ser, a passar la nit fora. Caldrà també –afegeixen– preparar roba d’abric, bateries extra per al mòbil, queviures, sac de dormir i tenda de campanya.

El canal de Telegram del Tsunami Democràtic entra a la llista dels més seguits al món

Activitats del 9-N

El dia 9 la gran convocatòria serà a la plaça de Catalunya de Barcelona a les 16.00, amb actuacions musicals i parlaments. Però el Tsunami anima la gent a organitzar activitats culturals, polítiques i festives a totes les ciutats, viles i barris.

Preparats per a qualsevol blocatge
L’Audiència espanyola investiga el moviment com a organització terrorista i n’ha censurat la pàgina web i els seus miralls. Tanmateix, en una entrevista a VilaWeb, el Tsunami Democràtic ha dit que està preparat per a superar qualsevol mena de blocatge i censura.

Tsunami Democràtic: ‘Estem preparats per a mantenir el contacte amb tothom, passi el que passi’

L’aplicació del Tsunami Democràtic
També ha anunciat que ja és possible de descarregar o actualitzar l’aplicació per a Telegram. Segons que ha publicat, es pot fer en aquest enllaç.

Tsunami Democràtic
@tsunami_dem
📣 Amics i amigues ja podeu descarregar o actualitzar l’aplicació del #TsunamiDemocràtic via Telegram a l’enllaç següent: https://t.me/apptsunamidemocratic/8 …

📲 Descarrega’t l’aplicació! Tots tenim ganes de continuar demostrant #LaForçaDeLaGent amb més accions.

APP Tsunami Democràtic 📲 🌊
Com instal·lo l’aplicació? 1. Descarrega’t l’App del Tsunami Democràtic. L’App és segura: anònima i privada. Cal clicar sobre l’arxiu de l’APP, esperar que es completi la descàrrega, tornar a clicar…

Veient tot això, el govern espanyol ha començat a actuar contra el moviment. La Guàrdia Civil ha ordenat a les companyies operadores d’internet que bloquin els dominis i les webs que hi tenen relació, i ja han començat a redirigir-les a una pàgina de la Guàrdia Civil, tal com va passar la tardor del 2017 amb les webs d’Òmnium, de l’ANC i del referèndum. Algunes webs encara es poden veure, perquè el procés és gradual i es va activant el blocatge a mesura que el van aplicant les operadores.

Bombers per la República🎗🌊
@ANC_Bombers
La democràcia espanyola, com sempre de democràcia no en té res: censura i totalitarisme.#SpainIsAFascistEstate

Malgrat tot, el Tsunami Democràtic ha esquivat el blocatge de les webs amb un nou domini. A més, en un missatge al canal de Telegram, han insistit en la necessitat d’instal·lar-se l’aplicació i seguir el seu canal. A més, han recomanat d’utilitzar un VPN. Per al mòbil, han recomanat d’instal·lar l’aplicació 1.1.1.1.

Com funciona el codi QR de l’aplicació del Tsunami Democràtic?

Com podem saber quines mobilitzacions es preparen?
El Tsunami Democràtic demana que tothom el segueixi a les xarxes socials i, especialment, al canal de Telegram, on ja tenen més de 390.000 seguidors. Però sobretot demanen que tothom es descarregui l’aplicació.

Què és el Tsunami Democràtic?
El Tsunami Democràtic és una iniciativa que s’ha presentat a les xarxes socials, sorgida de la societat civil i amb la complicitat de tots els partits independentistes i entitats. L’objectiu és de donar una resposta a la sentència que emetrà el Tribunal Suprem espanyol sobre el judici contra el procés. Aquesta resposta es fonamentarà en la lluita no violenta i en la desobediència civil.

El Tsunami Democràtic assegura que la desobediència civil no violenta és una eina que caldrà utilitzar de manera ‘intermitent’ però sostinguda per donar resposta a la sentència del judici contra el procés. En un missatge difós a Twitter, diu que cal ser conscient que la mobilització ‘pot durar mesos o anys’ i que la desobediència civil no pretén crear cap conflicte sinó resoldre’l.

El manifest
Quan va aparèixer, el Tsunami Democràtic va presentar un manifest, en què demana de no desistir en la defensa dels drets individuals i col·lectius i diu que per això cal una lluita democràtica, organitzada i determinada, que es fonamenti en la desobediència civil i en la lluita no violenta. Sense violència de cap mena, ‘però amb tota la fermesa’, diu. I afegeix: ‘L’autocrítica, la ironia, la creativitat, la diversitat, la imperfecció i tot allò que potenciï un moviment col·lectiu i transversal seran les nostres eines. No defugim la incomoditat que pot resultar de l’exercici dels drets fonamentals i la transformació social. L’assumim i la confrontem.’

Qui hi dóna suport?
Representants de tots els partits independentistes i d’entitats diverses de la societat civil han ajudat a impulsar la campanya donant-hi suport a la xarxa. És el cas dels presidents Carles Puigdemont i Quim Torra, d’Oriol Junqueras, Marta Rovira, Pere Aragonès, Ester Capella, Alfred Bosch, Roger Torrent, Josep Costa, Mireia Boya, David Fernàndez, Marcel Mauri, Elisenda Paluzie, Lluís Llach, Albano-Dante Fachin, Jordi Cuixart…

Informa:VILAWEB.CAT (8-11-2019)

298 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: