TSUNAMI DEMOCRÀTIC REAPAREIX EN EL CONCERT DE SANT ESTEVE

El tradicional concert de Sant Esteve de l’Orfeo CatalĂ  al Palau de la MĂşsica s’ha convertit, un any mĂŠs, en un clam per la independència i la llibertat dels presos polĂ­tics. El moment mĂŠs reivindicatiu s’ha viscut durant al tram final de l’actuaciĂł, quan el cor ha interpretat El Cant de la Senyera i Els Segadors.

Ha estat llavors quan els membres de l’OrfeĂł CatalĂ  han mostrat estelades i han desplegat una gran pancarta de Tsunami DemocrĂ tic. A la vegada, desenes d’assistents que omplien un Palau de la MĂşsica a vessar tambĂŠ s’han posat drets mostrant estelades i han entonat cĂ ntics per la independència i demanant la llibertat dels lĂ­ders independentistes empresonats.

Rosa Maria Guasch
@Rosaguasch51
Magnífic Concert de Sant Esteve de l’Orfeo Català, moment brillant ha estat la interpretació de l’himne de Catalunya i el poble ha clamat per la llibertat, per la democràcia i per la proclamació del poble Català, que pasa que aquesta gent no escolta. #torredembarra

Tot i això, al llarg de l’actuaciĂł tambĂŠ s’han pogut veure altres referències implĂ­cites a la llibertat dels presos entre els intèrprets. Molts dels membres dels cors i alguns dels seus directors han lluĂŻt llaços grocs a la solapa i aquest mateix color tambĂŠ ha estat el protagonista de l’actuaciĂł de cinta que ha acompanyat part del concert.

El Concert de Sant Esteve, que se celebra des de l’any 1913, ĂŠs una de les fites anuals mĂŠs importants del Palau i un dels concerts nadalencs amb mĂŠs tradiciĂł d’Europa. En aquests 104 anys d’història, el concert nomĂŠs es va deixar de fer en diverses ocasions, per circumstĂ ncies excepcionals com la Guerra Civil, la primera postguerra, la gran nevada del 1962 o la reestructuraciĂł del cor.
Informa:ELNACIONAL.CAT (26-12-2019)

141 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: