TSUNAMI DEMOCRÀTIC REAPAREIX PER DONAR SUPORT ALS DELS TALLS DE LA JONQUERA

Després de mig any de silenci (d’ençà del 14 de gener) el Tsunami Democràtic ha tornat a donar senyals de vida. I ho ha fet per a anunciar que donarà suport econòmic i tècnic a més de 300 persones imputades per haver participat en protestes de l’11 i el 12 de novembre proppassat que l’organització va convocar per a mobilitzar-se contra la sentència. ‘Després d’una primera valoració jurídica sobre les citacions anunciades aquesta setmana per l’acció a La Jonquera, Tsunami Democràtic informa que dóna suport econòmic i tècnic a les persones denunciades o sancionades per les accions convocades’, afirma l’entitat en un comunicat.

L’escrit arriba dos dies després que el jutjat d’instrucció 4 de Figueres aixequés el secret de sumari de les investigacions sobre el tall de la Jonquera de novembre i revelés una macrocausa amb 197 encausats per delictes de desordres públics i danys, segons que van avançar a VilaWeb fonts de la defensa. El col·lectiu d’advocats anti-repressió van recordar que pel tall de l’AP7 a Salt, del dia 12 de novembre, hi 52 persones citades més sota diligències dels jutjats de Girona, i encara 42 persones més de les Terres de l’Ebre pels talls a la N-340 investigats pels jutjats d’Amposta. A més, a Catalunya Nord dotze persones van ser retingudes i cridades a declarar en procediments que no han avançat.

VilaWeb va parlar amb tres dels encausats el 18 de febrer proppassat, quan es van començar a repartir les citacions judicials per aquesta mateixa acció, i els acusats, a qui s’imputaven ja llavors desordres públics, danys i delicte contra la seguretat en el trànsit, lamentaven sentir-se ‘desemparats pel Tsunami’.
Informa:VILAWEB.CAT (24-7-2020)

314 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: