TSUNAMI DEMOCRÀTIC: UNA RESPOSTA ” DESOBEDIENT I NO VIOLENTA” A LA SENTÈNCIA

Neix la plataforma Tsunami Democràtic, que a través de les xarxes socials ha apostat per recuperar la iniciativa amb la “noviolència i la desobediència civil” la sentencia del judici al procés.

“Recuperem la iniciativa! Amb la no-violència i la desobediència civil com a eines, avancem-nos a la sentència. Canviem l’estat de les coses: suma’t al Tsunami Democràtic”. Així s’ha presentat la iniciativa aquest dilluns, que aplega personalitats de la política i la societat civil.

El Tsunami Democràtic avisa que la sentència del Suprem pot “agreujar encara més” la “desorientació i frustració” acumulades per la “repressió” de l’Estat.

Tsunami Democràtic
@tsunami_dem
· 1h
📣 Recuperem la iniciativa!
⏩Amb la noviolència i la desobediència civil com a eines, avancem-nos a la sentència.
Canviem l’estat de les coses:
suma’t al #TsunamiDemocràtic
Tu ets el tsunami! 🌊

Tsunami Democràtic
@tsunami_dem
🌊Comença la nova onada i n’ets protagonista. Canviem l’estat de les coses. Tu ets el tsunami!

La proposta insta la ciutadania a mobilitzar-se: “Per tornar a generar esperança cal que ens posem en moviment. El compromís d’homes i dones que durant generacions han exercit i guanyat els seus drets en tantes lluites ens encoratja”. “La lluita pels drets fonamentals no es pot deixar per a més endavant. És ara que ens interpel·la. I estem a punt. Ho farem pacíficament, amb serenor i convenciment. Ho farem democràticament, amb determinació i de manera organitzada. Els nostres ideals defensen les llibertats irrenunciables i persegueixen la justícia social. Ens servim de la lluita no-violenta i de la desobediència civil com a estratègies transformadores. Cap violència, però tota la fermesa”, sosté el manifest.

Així mateix, Tsunami Democràtic afegeix que l’autocrítica, la ironia, la creativitat, la diversitat, la imperfecció i tot allò que potenciï un moviment “col·lectiu i transversal” seran les seves eines. “No defugim la incomoditat que pot resultar de l’exercici dels drets fonamentals i la transformació social. L’assumim i la confrontem. Conservem una convicció: hi érem, hi som i hi serem. No som una nova organització: som una campanya constant, contínua i inesgotable”. “Hi ha resposta. Hi ha estratègia. Comença una nova onada i tu n’ets protagonista”, conclou el text.

La campanya s’ha engegat aquest dilluns a primera hora del matí a les xarxes socials i ha rebut el suport immediat de Pere Aragonès, Oriol Junqueras, Marta Rovira, Jordi Cuixart, Ruben Wagensberg (ERC), Carles Puigdemont, Lluís Puig, Josep Costa (JxCat) i Toni Morral (JxCat i Crida). La iniciativa prepara una campanya de mobilització per organitzar una resposta “desobedient i no violenta” a la sentència, i no pretén tenir portaveus oficials.
Informa:ELNACIONAL.CAT (2-9-2019)

457 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: