TSUNAMI DESAFIA LA REPRESSIÓ DE L’ESTAT I MANTÉ ELS ACTES DEL 9-N

La plataforma Tsunami Democràtic accepta -i no tem- l’envit de l’Estat. Tot i que el govern espanyol hagi amenaçat en plena campanya que la policia pot actuar si s’altera la jornada de reflexió, la plataforma que canalitza la resposta a a la sentència del procés manté la convocatòria d'”activitats polítiques i festives” per al 9 de novembre.

El Tsunami Democràtic ha difós un missatge a aquest dissabte al vespre a les seves xarxes socials: “9N Tsunami proposa actes cívics, festius i per reflexionar. L’estat proposa… policia. D’acord”.

Tsunami Democràtic
@tsunami_dem
El 9N Tsunami proposa actes cívics, festius i per reflexionar. L’estat proposa… policia.

LA PROPOSTA Més que una proposta, la ministra de Justícia Dolores Delgado ha llançat una amenaça: la policia actuarà si algun col·lectiu “altera” el desenvolupament de la jornada de reflexió. Un missatge dirigit cap al @tsunami_demhttps://www.naciodigital.cat/noticia/190286/erc/accelera/delgado/amenaca/montero/evangelitza/pp/gasta … #10N

La ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, ha fet una crida “a la calma” en una visita a Tarragona perquè “ni es distorsioni ni es disturbi la jornada de reflexió” perquè fer-ho pot suposar cometre delictes electorals. En aquest sentit, ha recordat que els cossos policials tenen el deure de “prevenir la comissió de fets delictius” i ha considerat que aquests dies ja ho han fet “de manera raonable, solvent i proporcionada”.

El govern espanyol, doncs, sembla neguitós. Ho confirma també l’agencia Reuters que ha informat que fonts del govern espanyol li han indicat que “estem molt preocupats”. L’Agència britància ha informat de la preocupació d’una font governamental “amb coneixement directe de la situació”, fent referència a la convocatòria de Tsunami Democràtic i a l’impacte que podria tenir en les eleccions.

Amb el títol de Les autoritats espanyoles, preparades per a protestes la vigília de les eleccions, Reuters apunta que les mateixes fonts donen la raó a un article del diari El Mundo que assegura que s’estan preparant per una ocupació dels col·legis electorals la vigília del 10-N.
Informa:ELNACIONAL.CAT (3-11-20199

333 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: