TUPINADA DE LA JUSTÍCIA ESPANYOLA CONTRA L’ACTUAL CAMBRA DE COMERÇ

El president de la Cambra, Miquel Valls, haurà de donar moltes explicacions sobre la demolidora sentència del TSJC que ha fet pública el Cercle Català de Negocis (CCN), fruit de la demanda interposada pel president del CCN, Ramon Carner, vistes les que considerava “nombroses irregularitats del procés” en les últimes eleccions a la institució. Segons Carner, la Cambra de Barcelona va dissenyar un sistema de votació a mida dels seus interessos, que excloïa qualsevol alternativa democràtica. Amb la sentència i la gravetat dels fets la representativitat de la institució queda en evidència i fa que hi planegi el dubte de la legitimitat democràtica.

El ministeri públic demana la nul·litat d’uns acords de la junta electoral que eliminaven centenars de vots remots

La fiscalia considera que la victòria de Joan Canadell en les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona va ser il·legal, segons ha avançat ‘El Confidencial’ i han confirmat fonts del ministeri públic a l’ACN. La Fiscalia Provincial de Barcelona demana la nul·litat de diversos acords de la Junta Electoral que anul·laven centenars de vots remots per defectes en el sistema informàtic de votació. El ministeri públic creu que això va vulnerar el dret fonamental a l’accés a càrrec públic de l’article 23 de la Constitució i el principi d’igualtat de l’article 14. El problema rau, segons fiscalia, en un programa informàtic sense garanties. Es posiciona així en 19 recursos presentats per comerciants i empreses contra les eleccions de l’entitat.

Fonts de la Cambra han apuntat que el posicionament de la fiscalia fa referència a l’actuació de la Junta Electoral, i no té res a veure amb candidats concrets. També subratllen que l’auditor de les eleccions va considerar una sèrie de vots sospitosos i que per això la junta els va anul·lar. En alguns casos havien sortit de la mateixa IP.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (16-12-2020)

260 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: