TURULL LI GUANYA LA PARTIDA A BORRÀS PEL CONTROL DE JUNTS

Les eleccions d’un partit són un bon baròmetre per mesurar el poder real dels seus líders. En el cas de Junts, confrontaven forces dos sectors, el del secretari general, Jordi Turrull, i el de la presidenta, Laura Borràs. Els partidaris del primer s’han imposat clarament als de la segona, prenent posicions tant a dins dels òrgans de govern del partit com als diferents territoris i fins i tot, en els corrents ideològics que conformen el partit.

Els ‘turullistes’ han guanyat a totes les federacions comarcals i vegueries on s’han celebrat eleccions, i també han passat a dominar els tres vessants ideològics que conformen Junts, el liberal, el socialdemòcrata i el d’esquerra. Així, a la vegueria clau de Barcelona, Joan Rodríguez, el candidat del secretari general, ha vençut, comptant a més amb el suport de l’exalcalde de la ciutat comtal, Xavier Trias.

Pel que fa als corrents, el socialdemòcrata, dominat anteriorment per partidaris de Borràs, ha virat cap a Turull, amb la victòria del tàndem format per l’exsecretari general, Jordi Sànchez i l’exalcaldessa de Sant Cugat del Vallès Carmela Fortuny.
Informa:RACOCATALA.CAT (22-IX-2022)

73 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: