TV3 ACUSA LA JUNTA ELECTORAL DE ” CENSURAR INFORMACIÓ “

“Censurar paraules és censurar informació”. Aquesta és l’opinió del Consell Professional d’Informatius de TV3 després de la decisió de la Junta Electoral Provincial de Barcelona d’atendre la petició de Ciutadans i prohibir als mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) utilitzar les paraules ‘presos polítics’ i ‘exiliats’ durant la campanya electoral. “Ens hi vam trobar a les eleccions generals del 2019 i, ara, la història es repeteix”, recorda l’entitat en un comunicat. Es tracta d’un “acte de censura, incompatible amb el respecte a la llibertat d’expressió i la llibertat de premsa”. Per això acusen els jutges d’haver esdevingut “censors” que “ordenen que es reescrigui el que passa quan no els agrada”.

El Consell apel·la a les definicions que tant el Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans (DIEC) com el diccionari de la Real Acadèmia Espanyola (RAE) fan de la paraula ‘exili’ i afirma que als informatius del mitjans de la CCMA es fa servir el mot en aquests termes “estrictes”.

També posa de relleu la contradicció entre el fet que la definició de ‘presos polítics’ que va formular el Consell d’Europa el 2012 sigui la base del govern espanyol per “assegurar que a Espanya” no n’hi ha, i que aquesta mateixa definició serveixi a organismes de suport a presos polítics per “asseverar que els activistes i polítics empresonats a Catalunya sí que són ‘presos polítics'”.

Davant d’aquest fet el Consell assegurar que als mitjans de la CCMA s’han referit als presos independentistes “amb expressions diverses que caben en el pronunciament del Consell d’Europa”. I afegeix: “La censura sobre la tria que fan els mitjans és això: censura”.

Per tot plegat el Consell Professional d’Informatius de TV3 rebutja “aquesta nova ingerència” de la justícia que “torna a prohibir paraules, amb motiu d’una campanya electoral, i els canvia arbitràriament el sentit”.
Informa:RACOCATALA.CAT (5-2-2021)

262 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: