TV3, CALÇACAGAT: TÉ POR DE DIR “PRESOS POLÍTICS “

TV3 té por de dir ‘presos polítics’ i Txell Bonet explota: “No sou periodistes”
Marc Villanueva
Foto: TV3
Barcelona. Divendres, 3 d’abril de 2020
3 minuts
ariadna oltra tv3

TV3 ha tornat a fer el ridícul. Dijous un tuit dels serveis informatius es negava a dir que els 9 presos polítics són “presos polítics”. S’hi referia amb un eufemisme: “polítics independentistes empresonats”. És una mentida: Jordi Cuixart no és cap polític ni ho ha estat mai. Els informatius líders haurien d’evitar aquests malabarismes més propis d’Antena 3. El successor de Cuixart al capdavant d’Omnium, Marcel Mauri, es va queixar i TV3 va esborrar el tuit que En Blau ha capturat:

tuit preso poltiics

@324.cat

Marcel Mauri de los Rios

@marcelmauri
Disculpeu: hi ha un error a la notícia. Com a mínim en @jcuixart no és cap polític. Hi ha una fórmula millor per anomenar-los: presos polítics. Així els considera avui mateix el relator del Consell d’Europa. I així, de passada, no blanquegem la repressió contra la societat civil https://twitter.com/324cat/status/1245708815015784448 …

Semblava que esborrant el tuit, TV3 reconeixia l’error. Però no. Telenotícies migdia de divendres presentat per Ariadna Oltra, que se segueix negant a dir les paraules maleïdes presos polítics i fa servir una expressió rocambolesca “presos condemnats pel Suprem”. El pitjor és que la notícia, que no va ni signada, comença així: “L’endemà de saber-se que els polítics independentistes empresonats…”. Sembla una broma de mal gust. Tot segueix igual. Aquí podeu veure el vídeo:

ariadna oltra tv3

TV3 (Clica la foto per veure el vídeo, minut 25)

Si a Marcel Mauri no li fan cas, qui ha explotat és la parella de Jordi Cuixart, Txell Bonet:

Txell Bonet
@TxellBonet
Den nou @tv3cat en els seus informatius, ara mateix, divendres migdia, 3 d’abril, parlant de POLÍTICS PRESOS i no de #presospolítics. Si us plau, sou periodistes?? Em podeu explicar quin càrrec polític ha tingut mai @jcuixart ?? Dia rere dia la mateixa negligència, quin poc rigor

Txell Bonet
@TxellBonet
En respuesta a @TxellBonet
A més, hi ha un abisme entre tenir el tabú d’anomenar-los #presospolítics i dir una informació incorrecta, que és el que feu. Si hi ha encara algun periodista a Catalunya que pensi que @jcuixart és o ha estat polític, és que potser no és realment periodista

Txell Bonet
@TxellBonet
En respuesta a @TxellBonet
si informeu amb aquesta imprecisió de les realitats pròximes que coneixem, podem confiar en el rigor alhora d’informar de les realitats més llunyanes que no coneixem?

Txell Bonet, que és periodista i va estar a punt de fitxar per fer de comentarista política al Tot es mou, destrossa TV3 amb paraules molt dures: “Sou periodistes? Dia rere dia la mateixa negligència, quin poc rigor. No és només tabú, es una informació incorrecta. No sou periodistes, no podem confiar…”. I la xarxa aprofita per destrossar altres presentadors com Ricard Ustrell que per no fer enfadar l’unionisme, en lloc de dir “presos polítics” diu “presos del procés”.

Carmina Roig Fransitorra
@Albineta
En respuesta a @TxellBonet y 2 más
Tota la raó. Farta de TV3. Ja no és la meva.

Joaquim 🎗️
@jobrama

Absolutament indignant el paper que esta jugant @tv3cat Estic molt, molt emprenyat amb “LA NOSTRE”. Dies enrera en va indignar molt el comentari d’en Mallol i en Ustrel tractant de “kermesse” l’acte de Perpinyà del @ConsellxRep

Jovetena
@jovetena
En respuesta a @jobrama y 4 más
El dia de les Marxes per la llibertat va tenir els pebrots de preguntar: “aquesta gent no treballa”. És un cínic fastigós.

Roger
@juvebuj
En respuesta a @TxellBonet y 2 más
Tv3 ,ja no es la nostra, es la seva

Cristina Bruguera
@crisbruguera
En respuesta a @TxellBonet y 2 más
Cada dia pitjor @tv3cat . Sembla que el guió passi pel filtre del Suprem. Quasi que aviat tindran una subvenció de Madrid.

jf
@jordif70
En respuesta a @TxellBonet y 2 más
I el calçacagat de @RicardUstrell dient-los “presos del procés”.

TV3

L’últim tuit demostra que la llengua catalana és molt àmplia: “calçacagat”.
Informa:ELNACIONAl.CAT (3-4-2020)

313 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: