TV3 ÉS EL CANAL AMB TECNOLOGIA MÉS MODERNA PER OFERIR ELS RESULTATS ELECTORALS

TV3 mostrarà aquest diumenge en el programa especial de les eleccions municipals i europees algunes novetats que representen una evolució tecnològica en el tractament de la informació i la seva presentació en diferents formats, no només el televisiu. La televisió catalana és la que treballa actualment amb la tecnologia més avançada a l’Estat espanyol i és un dels canals que més temps fa que ha integrat la realitat virtual per informar sobre resultats electorals, en concret des de fa més de 15 anys.

Les principals novetats és que els telespectadors tindran davant del seus ulls nous escenaris virtuals a través dels quals es presentaran les dades i es passejaran els presentadors del programa. Com a les eleccions generals, els presentadors pujaran i baixaran en els escenaris de Catalunya, Espanya i Europa. Pel que fa a les municipals, TV3 entra finalment als ajuntaments de les quatre capitals catalanes i mostrarà en realitat virtual les dades dins de les sales de plens.

El programa especial per les eleccions és un repte tecnològic, però també pel que fa al tractament de les dades que s’han de rebre i exposar en diferents àmbits: a la televisió, però també a través de la web. Entre una de les innovacions que s’ha introduït en les dues darreres cites electorals hi ha la posada en funcionament d’un robot que genera titulars de forma automàtica. Ara bé, les dades, abans de ser publicades, sempre són verificades per una persona.

Les dades és un aspecte que es tracta de forma curosa amb diversos periodistes que les processen. L’equip del programa assegura que treballa per garantir el rigor informatiu, més encara quan es maneja un volum tan elevat de dades diferents.

TV3 utilitza la tecnologia més avançada a l’Estat per informació electoral. De fet va quedar finalista, al costat de la BBC i Sky News, als premis europeus TVBAWARDS. Per això, des del canal català es destaca que ja s’han convertit en un referent dins de l’Estat espanyol. Dani Bramon és el director del programa especial de les eleccions, la direcció artística i la realització del qual recau en Paulí Subirà.

416 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: