“TV3, ESTEU PREPARATS? ” : LA NOVA 8TV ARRENCA AQUEST DILLUNS AMB UN AVÍS A SANT JOAN DESPÍ

“TV3, esteu preparats?”. Amb aquest missatge contundent arrenca aquest dilluns 30 d’agost la nova etapa de 8tv, ara sota la direcció de Nicola Pedrazzoli, director de Tevecat i antic propietari de Canal Català. Amb declaració de principis, després de dues temporades convertida en una televisió sense contingut propi, farcida de reposicions i pel·lícules, la cadena privada de Catalunya vol recuperar el seu esperit fundacional d’intentar plantar cara a la pública catalana.

Per fer-ho, presenta una programació diària de 12 hores en directe, des de les 12 del migdia a la mitjanit, que beu principalment de Tevecat; la majoria de programes i presentadors fan el canvi de cadena. Toni Albà, Ares Teixidó, Albert Lesán, Carlos Fuentes i Sergi Àlex i els seus respectius espais continuen en antena de dilluns a divendres, alguns amb canvi de títol: El format humorístic d’Albà passa anomenar-se ‘8 de notícies’ i s’emetrà a les 20.50h i la tertúlia política ‘Opina Youth’ catalanitza el seu títol -passa a anomenar-se ‘Opina Jove’-, amb Àlex mantenint-se al capdavant (13.10h).

Per la seva banda, Fuentes i Lesán segueixen en aquesta nova singladura amb el debat ‘Catalunya opina’ (10.30h) i l’esportiu ‘El Curubito’ (23.50h). Teixidó és l’única que canvia de format i adaptarà a la televisió ‘La revolució sexual’, el podcast que realitza a RAC1. Un altre que també fa el salt a 8tv és Miquel Valls amb un espai setmanal, ‘8maníacs’, els diumenges (15.30h)

La programació es completa amb els fitxatges de Frank Blanco, amb una llarga trajectòria a emissores de ràdio i televisions estatals, Samantha Villar i Miquel Serra, provinent de Telecinco on exercia de reporter als principals programes de premsa ‘rosa’ de la casa i que ja havia treballat a 8tv durant el breu període d’aliança entre el Grup Godó i Mediaset.

Blanco, expresentador de ‘Zapeando’ de la Sexta intentarà emular l’esperit d”Arucitys’ amb un nou espai d’entreteniment, ‘Programa Anti Migdiada’ (14.30h); Serra capitanejarà ‘Directe! Catalunya’, un format de connexions en directe (17h). Villar anirà els diumenges amb ‘L’entrevista incòmoda’ (21.50h).

De 8tv manté únicament el nom, l’aposta dels seus inicis per esdevenir una alternativa privada en català solvent i ‘Robin Food’, un programa de cuina d’EiTB, conduït pel xef David de Jorge, que obtenia molt bones audiències tant a Catalunya com a Euskadi i que va arribar a emetre’s a Telecinco l’any 2015.

De cara al cap de setmana només s’han anunciat ‘8maníacs’, ‘L’entrevista incòmoda’, ‘Catalunya Opina’ -amb Marco Chiazza com a presentador- i una edició dominical d”El Curubito’ , però mantenen la incògnita de la resta de franges horàries.
Informa:RACOCATALA.CAT (30-VIII-2021)

143 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: