TV3 ESTRENA DIUMENGE EL DOCUMENTAL ” EL JUDICI ” SOBRE ELS LÍDERS INDEPENDENTISTES AL TS

TV3 estrena aquest diumenge els dos primers episodis de la sèrie documental ‘El judici’, dedicada al judici als lĂ­ders independentistes catalans al Tribunal Suprem per l’1-O. Amb direcciĂł de LluĂ­s Arcarazo i producciĂł executiva de Jaume Roures (Mediapro), la sèrie estĂ  plantejada com un thriller documental en vuit capĂ­tols.

Els episodis reconstrueixen els fets amb l’ànim de reflexionar «sobre la independència del sistema judicial i sobre la vigència dels drets civils i dels valors democràtics a l’estat espanyol». ‘El Judici’ sintetitza tot el procés judicial i compta amb més de 30 entrevistes realitzades als implicats, inclosos alguns dels acusats i el fiscal Javier Zaragoza, en les seves primeres i úniques declaracions referents al judici.

Advocats, jutges, fiscals, juristes, experts, acusats, familiars, observadors internacionals, testimonis i representants de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat apareixen al llarg dels vuit episodis d’aquesta producció de The Mediapro Studio. La sèrie recull dos anys d’investigacions judicials i policials i 54 sessions de vista oral al Tribunal Suprem, amb més de 400 hores d’emissió en directe.

Entre els testimonis recollits destaquen els dels acusats Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila; el del fiscal de la sala II del Tribunal Suprem, Javier Zaragoza, en les seves primeres i úniques declaracions referents al judici; el de la Premi Nobel de la Pau Jody Williams; el de Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya del 2015 al 2017; el d’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; el de Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya del 2018 al 2020; Jaume Alonso-Cuevillas, advocat; Olga Tubau, advocada penalista; Joaquín Giménez, magistrat emèrit del Tribunal Suprem, i Anaïs Franquesa, coordinadora d’International Trial Watch, entre d’altres.
Informa:DBALEARS.CAT (9-4-2021)

261 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: