TV3 I TVE VOLEN COPRODUIR LA SEGONA TEMPORADA DE ” DRAMA “

La segona temporada de Drama √©s ja a les taules de negociaci√≥. I TVE ‚Äďque va impulsar els sis primers cap√≠tols a trav√©s del seu canal jove Playz‚Äď ha ofert la possibilitat que TV3 entri en l’equip de productors. Ho ha revelat Vicent Sanchis, director del canal catal√†, en el decurs de la comissi√≥ de control de la Corporaci√≥ Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) d’aquest divendres. “Si aix√≤ tira endavant, intervindran els criteris de la nostra cadena”, ha dit el directiu, en refer√®ncia a la pol√®mica ling√ľ√≠stica generada per aquesta s√®rie, on hi ha un 70% de catal√† i un 30% de castell√†.

La llengua ha sigut un dels temes que ha trenat la comissi√≥. El diputat Pep Riera, de JxCat, s’ha mostrat cr√≠tic amb la pres√®ncia del castell√† a la televisi√≥. Despr√©s de repassar exemples com Drama o el documental sobre el rei em√®rit de la televisi√≥ basca, ha dit: “A√Įlladament hi pot haver una excusa m√©s o menys acceptable. Per√≤ cas per cas, excusa per excusa, a la graella de TV3 la pres√®ncia del castell√† s‚Äôincrementa progressivament. I aix√≤ va en contra de la missi√≥ pel que fa a la llengua”.

El parlamentari, fil√≤leg de formaci√≥, ha introdu√Įt un segon element, quan criticava “la mala qualitat del catal√† que sovint s‚Äôhi parla” i tamb√© “la pres√®ncia als programes de mat√≠, tarda i caps de setmana (tamb√© a Catalunya R√†dio) de col¬∑laboradors fixos que nom√©s parlen en castell√†”.
Informa:ARA.CAT (17-7-2020)

211 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: