TV3, LÍDER SOBRETOT PELS INFORMATIUS: CONNECTA AMB EL NUCLI CENTRAL DE LA SOCIETAT CATALANA

TV3, LÍDER
( VICENÇ VILLATORO )

QUE TV3 HAGI estat líder a Catalunya en un any tan complicat i diferent com el 2020 és una notícia molt rellevant, més enllà de la competència entre televisions. Ho ha estat en un any de precarietat i gràcies a la producció pròpia i sobretot als informatius. Això és molt important perquè ja fa temps, i aquest any també, que s’intenta presentar TV3 com una televisió marginal, excèntrica, extremista, allunyada del sentit comú central de la societat catalana.

Però un lideratge tan rotund i constant -i amb un paper tan clau dels informatius- només es pot donar si una televisió és tot el contrari, si és central en el territori on emet, si forma part del mainstream, si el gruix més gran de la població hi confia i la considera pròpia, tot i que la pugui criticar. Si la caricatura que es fa de TV3 com una televisió extremista fos certa, no seria líder, molt per davant d’altres televisions que els qui fan aquesta caricatura deuen considerar centrades i ponderades. Potser el que passa és que el que des de Madrid es considera extremista, a Catalunya resulta que és central.
I el que a Madrid es considera central, resulta que a Catalunya és vist com a excèntric i extremista. No estem parlant només de televisió. Estem parlant de la societat que la mira.
Informa:ARA.CAT (2-1-2021)

269 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: