TV3 PODRIA QUEDAR-SE AVIAT SENSE CONTINGUTS PEL CORONAVIRUS

L’epid√®mia del coronavirus ha disparat l’audi√®ncia de televisi√≥ a causa del confinament de la poblaci√≥, per√≤ a mitj√† termini pot tenir conseq√ľ√®ncies molt negatives per a les cadenes. La cancel¬∑laci√≥ dels rodatges com a mesura preventiva per evitar nous contagis fa que aquests dies no s’estiguin produint els continguts que s’haurien d’emetre durant els pr√≤xims mesos, de manera que aviat les cadenes tindran problemes per omplir les graelles tal com havien previst.

“Estem molt centrats en salvar el dia a dia, per√≤ aix√≤ ens provocar√† greus problemes al prime time d’aqu√≠ uns tres mesos”, ha reconegut, en aquest sentit, el cap de programes i continguts de TV3, Sigfrid Gras, en declaracions a l’ACN. Segons ell, la crisi del coronavirus ha obligat a aturar el rodatge de programes com Els meus pares, Al cotxe, Quan arribin els marcians o la nova temporada de Persona infiltrada, que estava previst que s’estren√©s a l’abril per√≤ que s’haur√† d’ajornar. Tampoc no s’est√† gravant la s√®rie de sobretaula Com si fos ahir.

M√©s enll√† de la prevenci√≥ de la malaltia, Gras assenyala un altre motiu que ha portat a la suspensi√≥ de les gravacions: “Ens fa falta gent, com c√†meres, redactors o guionistes, per als programes d’actualitat”, ja sigui per integrar-se directament a l’equip o per formar un equip de reserva en cas que els titulars hagin de deixar la feina per posar-se en quarantena.

A aix√≤ cal sumar-hi la incertesa econ√≤mica derivada de la crisi sanit√†ria, que (sumada als problemes de finan√ßament cr√≤nics que arrossega TV3) ha portat a paralitzar la contractaci√≥ de noves temporades de programes com Joc de cartes o El foraster. “No sabem ni quins diners tenim ni si tindrem diners per firmar-ho”, diu Gras. De moment, la televisi√≥ p√ļblica ja ha assumit que no podr√† comptar amb noves entregues de Joc de cartes per a la temporada d’estiu, tal com tenia previst.

Pel que fa al Pol√≤nia, l’ APM? i el Zona z√†ping, que es graven la mateixa setmana de l’emissi√≥, Gras assegura que els equips respectius estan buscant “solucions imaginatives” per poder mantenir-los a la graella mentre duri el confinament. A curt termini, doncs, no s’esperen afectacions importants en el prime time. Tampoc no hi hauria d’haver problema per estrenar segons el calendari previst la segona temporada de la s√®rie Les de l’hoquei (que debutar√† el 30 de mar√ß) ni el nou format Tab√ļs, presentat per David Verdaguer, que ja est√† pr√†cticament enllestit.

“Estem contents perqu√® hem salvat els programes setmanals, els d’actualitat i tamb√© els d’entreteniment. Amb el prime time d’aqu√≠ uns mesos ja veurem qu√® fem”, conclou Gras.
Informa:ARA.CAT (18-3-2020)

170 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: