TV3 PODRIA QUEDAR-SE AVIAT SENSE CONTINGUTS PEL CORONAVIRUS

L’epidèmia del coronavirus ha disparat l’audiència de televisiĂł a causa del confinament de la poblaciĂł, però a mitjĂ  termini pot tenir conseqßències molt negatives per a les cadenes. La cancel¡laciĂł dels rodatges com a mesura preventiva per evitar nous contagis fa que aquests dies no s’estiguin produint els continguts que s’haurien d’emetre durant els pròxims mesos, de manera que aviat les cadenes tindran problemes per omplir les graelles tal com havien previst.

“Estem molt centrats en salvar el dia a dia, però això ens provocarĂ  greus problemes al prime time d’aquĂ­ uns tres mesos”, ha reconegut, en aquest sentit, el cap de programes i continguts de TV3, Sigfrid Gras, en declaracions a l’ACN. Segons ell, la crisi del coronavirus ha obligat a aturar el rodatge de programes com Els meus pares, Al cotxe, Quan arribin els marcians o la nova temporada de Persona infiltrada, que estava previst que s’estrenĂŠs a l’abril però que s’haurĂ  d’ajornar. Tampoc no s’estĂ  gravant la sèrie de sobretaula Com si fos ahir.

MĂŠs enllĂ  de la prevenciĂł de la malaltia, Gras assenyala un altre motiu que ha portat a la suspensiĂł de les gravacions: “Ens fa falta gent, com cĂ meres, redactors o guionistes, per als programes d’actualitat”, ja sigui per integrar-se directament a l’equip o per formar un equip de reserva en cas que els titulars hagin de deixar la feina per posar-se en quarantena.

A això cal sumar-hi la incertesa econòmica derivada de la crisi sanitĂ ria, que (sumada als problemes de finançament crònics que arrossega TV3) ha portat a paralitzar la contractaciĂł de noves temporades de programes com Joc de cartes o El foraster. “No sabem ni quins diners tenim ni si tindrem diners per firmar-ho”, diu Gras. De moment, la televisiĂł pĂşblica ja ha assumit que no podrĂ  comptar amb noves entregues de Joc de cartes per a la temporada d’estiu, tal com tenia previst.

Pel que fa al Polònia, l’ APM? i el Zona zĂ ping, que es graven la mateixa setmana de l’emissiĂł, Gras assegura que els equips respectius estan buscant “solucions imaginatives” per poder mantenir-los a la graella mentre duri el confinament. A curt termini, doncs, no s’esperen afectacions importants en el prime time. Tampoc no hi hauria d’haver problema per estrenar segons el calendari previst la segona temporada de la sèrie Les de l’hoquei (que debutarĂ  el 30 de març) ni el nou format TabĂşs, presentat per David Verdaguer, que ja estĂ  prĂ cticament enllestit.

“Estem contents perquè hem salvat els programes setmanals, els d’actualitat i tambĂŠ els d’entreteniment. Amb el prime time d’aquĂ­ uns mesos ja veurem què fem”, conclou Gras.
Informa:ARA.CAT (18-3-2020)

155 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: