TV3 TORNA A RESPONDRE A LA JEC AMB UN MISSATGE SOBRE LES PARAULES PROHIBIDES

“En obligat compliment de la resolució de la Junta Electoral Provincial, aquest informatiu té prohibit fer servir expressions com exili i presos polítics. Per primer cop, a més, s’imposen els qualificatius concrets d’ autoproclamat o autoanomenat quan s’informi del Consell per la República i de l’Assemblea de Càrrecs Electes”.

Aquest és el missatge que han començat a mostrar els informatius de TV3 per recordar als seus espectadors la decisió que va prendre aquest dimarts la Junta Electoral Provincial de Barcelona, que, en resposta a un recurs de Ciutadans, va determinar que els mitjans públics no podien fer servir aquestes expressions fins a les eleccions del 10 de novembre. El text s’ha estrenat al ‘Telenotícies migdia’ d’aquest dimecres i es preveu que aparegui en pantalla cada vegada que, a l’hora d’elaborar una informació, els redactors hagin hagut d’adaptar el text els requeriments de la Junta.

Durant el període electoral de les eleccions generals del 28-A i les municipals i europees del 26-M, en què la Junta Electoral va imposar una prohibició semblant a TV3 i Catalunya Ràdio, els ‘Telenotícies’ ja havien utilitzat un missatge similar per recordar als espectadors que no podien pronunciar determinades expressions.

Informa:ARA.CAT (9-10-2019)

562 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: