TV3,EL CIRC DE LES TRES PISTES: “DON DINERO” ÉS QUI MANA

” TV3 s’ha convertit en un circ de 3 pistes ”

“Només demano una cosa als espectadors: no li diguem més “la nostra”, o “la teva” perquè qui mana són els diners”

( SARA SÀNCHEZ )

No m’he tornat boja i estic convençuda que, veient el panorama a casa nostra, en Carles Capdevila estaria d’acord amb la teoria que ara exposaré i, sobretot, després del que va haver de patir per tirar endavant un periodisme sa. I ara ve el titular: “TV3 s’ha convertit en un circ de 3 pistes”

Pista 1: el Gran Germà

Hi trobem el presentador i gran productor, Toni Soler, que controla la meitat dels programes i el grup Godó que en controla els de prime time. Això sí el servei de 24 h no està activat i, per tant, als programes només s’hi mostrarà el que “diuen que ha passat” després d’editar i manipular les imatges i els sons. És fàcil que els espectadors no s’adonin del canvi perquè els protagonistes, els periodistes/tertulians dels programes són els mateixos que l’any 2017. La diferencia, però, la trobem en com han anat modificant el seu discurs en funció de la por, de la butxaca, o de les dues coses, segons del mitjà per al qual treballin, arribant a donar-li la volta al discurs gairebé 180 graus. Per això han desaparegut de la pantalla escriptors independents, com Jordi Galves i Ramon Cotarelo perquè són gent que no només diuen el que pensen sinó que pensen el que diuen, i han omplert les tertúlies per a addictes a missa diària que només van en una sola direcció: acontentar Sergi Sol, ex assessor d’Oriol Junqueras, però sense dir que és ASSESSOR D’ERC DEL GOVERN DE CATALUNYA.

Pista 2: Molt sibil·lina

És on hi apareixen personatges o associacions que poden ser minoritàries, però que tenen dèria pels esquiadors independentistes i els “meridianers” burgesos, que sembla que han de tenir protagonisme en el programa estrella de la tarda i en canvi no hi ha temps d’entrevistar al President del UAVAT, que reclama fa anys la investigació del CNI, i que el govern del progrés Psoe /Comuns té vetat al Senat.

Tenim un partit d’extrema dreta preparat per entrar al Parlament, que ningú coneixia fa tres anys, i que fins i tot TV3, la nostra, li va donar més veu que a Primàries (cap dels dos grups no tenia representació institucional) però és ben cert que la “caixa verda fosforescent” (no seré jo qui els doni ni veu, ni nom) ven fetge, budells i POR mentre que Primàries és una idea que fa trontollar els partits polítics “independentistes”. On és la nostra TV3? No existeix. Només és la del poder dels diners, I ara mateix, qui controla els diners a Catalunya des del Govern? Qui dóna i treu subvencions?

Doncs jo avui donaré veu a Primàries; a Independentistes d’Esquerres, que estan frustrats pel que diu ERC, i a COALICIÓ DEMOCRÁTICA REPUBLICANA, que està farta de tots els polítics, que té persones represaliades per defensar els drets fonamentals de TOTS i que se senten abandonats, marcats com de segona categoria, i volen una llista transversal de debò, d’éssers humans que volen ser lliures. Alguns ja els coneixeu, d’altres encara ningú no els ha donat veu, però potser seran ells els que passaran per davant de la caixa “tonta” abans que el circ hagi de tancar per manca de salubritat intel·lectual.

Pista 3: La que no té pressupost

Aquesta és des d’on s’intenta fer cultura, investigació i divulgació i on hi trobem sempre els mateixos. És la pista que no té pressupost perquè la inversió està posada en la primera pista, la del “Sálvame” diari venent divorcis i reconciliacions pactades d’antuvi que aquí en diem pactes fiscals, taules de negociació o altres variants semàntiques.

Un clar exemple va ser dimarts amb el tracte informatiu de l’assetjament policial a la diputada Laura Borràs davant del Congreso de los Diputados: un titular de 30 segons al TN migdia, basat sobre la vaga policial i sense especificar el cas Borràs, i un esment de la Melero, de màxim dos minuts, així com de passada, al programa de la tarda #TotEsMouTV3.

En fi, l’espectacle ha de continuar i tot i que ens insisteixen a dir que TV3 és la més seguida durant trenta-quatre mesos consecutius, no deixa de ser tot un teatrí que, per cert, el paguem entre TOTS.

Només demano una cosa als espectadors: no li diguem més “la nostra”, o “la teva”!, perquè qui mana és DON DINERO, el propietari del circ de les tres pistes.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (23-6-2020)

715 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: