TVE INFORMA DE LA ” CREMA DEL JUDES” PUIGDEMONT A LA RIOJA

Alfaro, a La Rioja, han cremat tres figures que representaven els eurodiputats de Junts, Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín dins de la festivitat de la Crema del Judes, i TVE ha decidit informar-ne dins de la graella del ‘Telediario’. Segons la periodista de la televisió pública espanyola, l’objectiu de cremar aquests ninots amb estelada que representaven el president i els exconsellers era “acabar amb el traïdor, expulsar el mal, purificar l’ambient”.

Entre Puigdemont i Comín, una bandera de Bèlgica i una cartolina amb el següent text: “Els Tres Mosqueters. Prestos per trencar Espanya, mireu alfarenys aquí, mosqueters de mala sanya Puigdemont, Comín, Ponsatí que assetjats per Llarena busquen de la llei fugir. Més avui és dia de Pasqua on el foc té una finalitat, i a aquests Judes a les seves brases la flama consumirà”.

El president a l’exili és una de les bèsties negres de l’espanyolisme, i a Coripe, Andalusia, fa quatre anys, un maniquí seu va ser penjat, afusellat i cremat.

Precisament, no és el primer cop que aquesta localitat de La Rioja ‘crema’ l’actual eurodiputat de Junts. Va ser l’any 2018 i així ho ha recordat el responsable de l’Oficina del president Puigdemont, Josep Lluís Alay, que s’ha fet ressò d’aquesta festivitat compartint-ne dues fotografies i no ha dubtat a acusar “els partits espanyols d’atiar l’odi més visceral contra Catalunya”.
Informa:RACOCATALA.CAT (10-IV-2023)

161 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: