TWITTER CARREGA CONTRA MÀRQUEZ I MIR: ” NO ESTIMEU LA VOSTRA LLENGUA “

Twitter carrega contra Márquez i Mir: “No estimeu la vostra llengua”

Marc Márquez, de Cervera (la Segarra), felicita en castellà Joan Mir, de Palma (Mallorca), flamant campió del món de Moto GP, que li contesta en la mateixa llengua. “Gràcies, Marc! Espero que estiguis totalment recuperat al més aviat possible”. La comunicació, que obvia l’ús del català, ha generat un enorme debat a les xarxes, on els han caigut força crítiques a tots dos pilots.

Marquez Mir polèmica Twitter

“No estimeu la vostra llengua ni la vostra cultura. Sou productes de màrqueting que us veneu al mercat que us doni més diners. Felicitats a tots dos. Us fareu molt rics.”, escriu un usuari.

Nanu, o et busques un CM que sàpiga escriure en català o et reculls l’orgull que se t’ha caigut al terra, al mateix lloc on estàs deixant la teva llengua materna…

— ignasi boyer rué 🎗 (@igni1974) November 15, 2020
“Dos catalans agenollats davant de la imposició castellana parlant en castellà entre ells. Doneu entre vergonya i fàstic! Si tothom fes com vosaltres, ja s’hauria extingit el català! Prenguin consciència!”, opina un altre.

Un club universal com El Manchester City fa nombroses piulades a Twitter en català, fins hi tot hi té un compte oficial en català i no, per això, deixa de tenir seguidors arreu. Pensa-hi Marc, no invisibilitzis la teva llengua i la del teu avi, no invisibilitzis el català.

— J. Lluís Arbós (@arbos_j) November 15, 2020
Davant de les crítiques, altres usuaris han sortit en defensa dels pilots, generant una discussió pujada de to.

Another difficult race, due to some problems we finished in 10th position. 🙂 #MV12 Congratulations to @JoanMirOfficial for the Title! 👌🏻 #ValenciaGP#MotoGP #MonsterYamaha #12gang pic.twitter.com/57shLdRW53

— Maverick Viñales (@mvkoficial12) November 15, 2020
De Pedrosa a Jorge Lorenzo, del castellà a l’anglès
Marc Márquez no ha estat l’únic esportista d’elit que ha felicitat Joan Mir. Dani Pedrosa i Pau Gasol, catalans com Márquez, també han escrit a Mir en castellà. Jorge Lorenzo, Álex Rins i Maverick Viñales, d’altra banda, s’han decantat únicament per l’anglès.

As Spanish and Mallorcan I’m very proud of @Joanmir36

In addition of being @motogp world champion he will make history by:
-Winning with @suzukimotogp after 20 years.
-Being the 3rd Spanish to win in MotoGP
-Becoming champion in his 2nd season.

You deserve it Joan, enjoy it!🥂 pic.twitter.com/OScOa31ih3

— Jorge Lorenzo (@lorenzo99) November 15, 2020
De fet, el mateix Joan Mir ha fet una piulada genèrica celebrant el títol en castellà i en anglès. Sembla que el català està desapareixent del pàdoc de Moto GP.

2020 @MotoGP WORLD CHAMPION!!! #M1R
¡¡CAMPIÓ DEL MÓN DE #MOTOGP 2020!!!#ValenciaGP @suzukimotogp pic.twitter.com/TzJMay52rn

— JoanMir36 (@JoanMirOfficial) November 15, 2020
2020 @MotoGP WORLD CHAMPION!!! #M1R
¡¡CAMPIÓ DEL MÓN DE #MOTOGP 2020!!!#ValenciaGP @suzukimotogp pic.twitter.com/TzJMay52rn

— JoanMir36 (@JoanMirOfficial) November 15, 2020
Informa:ELNACIONAL.CAT (16-11-2020)
N.de la R.
Aquests detalls són els que retraten la personalidad de cadascun,al marge de la qualitat esportiva que ningú no posa en dubte.El bo del cas és que el diari unionista “La Vanguardia” dedica un article ben llarg a Joan Mir i només el cita pel congom,no fos cas que si es diu Joan en català algú s’emprenyaria.Quines coses,oi?

320 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: