UCRAÏNA PROPOSA NO INGRESSAR A LA OTAN PER ATURAR LA INVASIÓ RUSSA

( JÚLIA CATARINEU)

El president ucraïnès, Volodimir Zelenski ha explicat que estaria disposat a negociar amb Rússia per parar els atacs, encara que això signifiqui oblidar-se de l’OTAN. D’aquesta manera, el president d’Ucraïna estaria disposat a començar les negociacions i retornar a Minsk per continuar amb els acords, segons ha assegurat l’assessor presidencial ucraïnès Mykhailo Podoliak. Per la seva banda, el president de Rússia, Vladimir Putin s’ha dirigit a l’exèrcit ucraïnès per demanar que es rebel·lin contra el seu propi govern el que ha qualificat de “drogoaddictes neonazis”. Tal com ha explicat el mateix president, les forces de l’exèrcit d’Ucraïna haurien de “prendre el poder” al govern legítim i “negociar” la pau amb Moscou.

La guerra entre ambdós països ja ha deixat més d’un centenar de morts, tant militars com civils. De fet, la capital d’Ucraïna, Kíev, és una de les zones més cotitzades i, per això, l’exèrcit rus ha decidit entrar amb tota l’artilleria. Actualment, ja s’estan passejant els tancs russos pels carrers més importants de la ciutat i també s’han començat a sentir trets dins el districte governamental.
Missatge de Putin a Ucraïna

La situació penja d’un fil, i Putin ha decidit llançar un missatge als alts càrrecs de l’exèrcit ucraïnès,perquè abandonin el seu president i comencin les negociacions amb Moscou, és a dir, Putin intenta que es produeixi un cop d’estat a Ucraïna.

Pel que fa al govern ucraïnès, Zelenski ha recordat aquest divendres que “estan sols” davant l’atac de Rússia, deixant entendre que l’OTAN no ha entrat a defensar-los. En aquest aspecte, el president d’Ucraïna ja es planteja rendir-se i negociar amb els termes russos una redició, per “evitar més morts”, tal com ha explicat ell mateix. Així doncs, Ucraïna podria pactar la neutralitat i no entrar a l’OTAN, a canvi de que Rússia retirés les seves tropes i es pogues firmar una pau entre els dos països.
Informa:ELMON.CAT (25-2-2022)

63 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: