UGT, SEMPRE CONTRA CATALUNYA: ARA NO VOL EL TRASPÀS DE RODALIES

Nova ofensiva sindical contra el compromís del traspàs de Renfe a la Generalitat de Catalunya. El passat tres d’agost, el secretari general de la Federació d’UGT de Serveis, Mobilitat i Consum, Antonio Oviedo, remetia una carta a la ministra de Transports i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, on mostrava la “preocupació” del sindicat per les notícies d’un possible traspàs a Rodalies a Catalunya dels actius que pertanyen a Renfe i Adif i recordava que les empreses estatals són “indivisibles”. Ara aquesta batalla contra el traspàs ha guanyat adeptes, en concret, els comitès provincials de Barcelona, Girona i Tarragona d’UGT. Aquests comitès han emès un comunicat conjunt on es mostren “estupefactes” i consideren el traspàs una “agressió”.

En concret, asseguren que els membres d’aquests comitès així com els treballadors, “que actualment exercim la nostra professió en l’àmbit de Catalunya, ens trobem estupefactes en conèixer, un cop més, les intencions recentment manifestades als mitjans de comunicació de voler efectuar l’estudi de la transferència dels nostres llocs de treball, així com de tots els actius i el material amb què exercim la nostra tasca diària”. En aquest sentit, conclouen que “la Generalitat de Catalunya ha desatès les funcions que va assumir sobre regulació, planificació, gestió, coordinació i inspecció del servei de transport de viatgers per ferrocarril de Rodalies“.

A més, asseguren que ha “quedat sobradament demostrat des de l’any 2010 que les institucions que ara fan aquesta exigència no han estat capaces de millorar el servei, ni preveiem que ho siguin en el futur, ja que des que ostenten la seva gestió no han aconseguit millorar l’explotació dels trens, incrementar la seva eficiència ni augmentar la seva prestació“. “Diàriament”, continua el comunicat, “vivim en el nostre treball les mancances que suposa una gestió dotada de recursos econòmics però incoherent en la seva execució pressupostària, amb prioritats en la imatge corporativa més que en el servei i en la seva qualitat”.

Amb tot aquest argumentari, consideren “que, de produir el lliurament de la titularitat de Rodalies, això representaria una greu agressió als drets laborals de les persones ocupades, incomplint l’acordat amb la Representació Legal dels Treballadors en l’any 2007“.
Informa:ELMON.CAT (13-VIII-2021)

125 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: