UN ADVOCAT DE VIC I UN ALTRE DE REUS LIDEREN UNA QUERELLA A CASADO PER LES DECLARACIONS SOBRE EL CATALÀ

Les desafortunades declaracions de Pablo Casado contra el catalĂ  a l’escola han arribat al Tribunal Suprem (TS). Aquesta setmana, un grup de juristes ha presentat el document pel que va dir el lĂ­der del PP en un acte el passat desembre: “A Catalunya hi ha professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo als nens que parlen castellĂ ”.

L’advocat Josep Rossell, de Vic, i LluĂ­s Gibert, de Reus, sĂłn els impulsors i portaveus d’aquesta querella, que estĂ  a l’espera d’admetre’s a trĂ mit. En declaracions a NaciĂłDigital, Rossell apunta que es fonamenta en l’article 510 del Codi Penal per incitar a l’odi i la discriminaciĂł contra un grup per motius ideològics. En aquest cas, “contra una minoria nacional”.

Per part seva, Gibert assenyala a Reusdigital.cat que l’objectiu ĂŠs “posar a prova” la justĂ­cia de l’estat. Rossell i Gibert van impulsar la querella perquè aixĂ­ els ho van demanar uns clients.
A mÊs, han acabat compartit un número de compte corrent a les xarxes socials perquè molta gent vol col¡laborar-hi.

Tot i que Rossell i Gibert sĂłn els signats de les accions penals, l’advocat vigatĂ  remarca que darrere hi ha un equip “transversal”, format sobretot per “dones juristes”.

Un pla B per si no s’admet al TS

Rossell ha explicat que un gran pas seria que el TS traslladĂŠs la querella a la Fiscalia de delictes d’odi i discriminaciĂł. En tot cas, “si el Suprem no vol investigar els fets, ja trobarem una altra manera”, segons l’advocat de Vic. En aquest sentit, ha secundat Gibert tot apuntant que la querella estĂ  pensada sobretot per “escalar a l’exterior”, en cas que es tombi al TS.

D’altra banda, Rossell i Gibert han avançat que s’estĂ  estudiant emprendre alguna acciĂł legal contra l’excomissari Villarejo per les declaracions sobre el 17-A. Tot i això, la idea encara ĂŠs molt embrionĂ ria.
Informa:REUSDIGITAL.CAT (15-1-2022)

136 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: