UN ADVOCAT DE VIC I UN ALTRE DE REUS LIDEREN UNA QUERELLA A CASADO PER LES DECLARACIONS SOBRE EL CATALÀ

Les desafortunades declaracions de Pablo Casado contra el catal√† a l’escola han arribat al Tribunal Suprem (TS). Aquesta setmana, un grup de juristes ha presentat el document pel que va dir el l√≠der del PP en un acte el passat desembre: “A Catalunya hi ha professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo als nens que parlen castell√†”.

L’advocat Josep Rossell, de Vic, i Llu√≠s Gibert, de Reus, s√≥n els impulsors i portaveus d’aquesta querella, que est√† a l’espera d’admetre’s a tr√†mit. En declaracions a Naci√≥Digital, Rossell apunta que es fonamenta en l’article 510 del Codi Penal per incitar a l’odi i la discriminaci√≥ contra un grup per motius ideol√≤gics. En aquest cas, “contra una minoria nacional”.

Per part seva, Gibert assenyala a Reusdigital.cat que l’objectiu √©s “posar a prova” la just√≠cia de l’estat. Rossell i Gibert van impulsar la querella perqu√® aix√≠ els ho van demanar uns clients.
A m√©s, han acabat compartit un n√ļmero de compte corrent a les xarxes socials perqu√® molta gent vol col¬∑laborar-hi.

Tot i que Rossell i Gibert s√≥n els signats de les accions penals, l’advocat vigat√† remarca que darrere hi ha un equip “transversal”, format sobretot per “dones juristes”.

Un pla B per si no s’admet al TS

Rossell ha explicat que un gran pas seria que el TS trasllad√©s la querella a la Fiscalia de delictes d’odi i discriminaci√≥. En tot cas, “si el Suprem no vol investigar els fets, ja trobarem una altra manera”, segons l’advocat de Vic. En aquest sentit, ha secundat Gibert tot apuntant que la querella est√† pensada sobretot per “escalar a l’exterior”, en cas que es tombi al TS.

D’altra banda, Rossell i Gibert han avan√ßat que s’est√† estudiant emprendre alguna acci√≥ legal contra l’excomissari Villarejo per les declaracions sobre el 17-A. Tot i aix√≤, la idea encara √©s molt embrion√†ria.
Informa:REUSDIGITAL.CAT (15-1-2022)

50 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: