UN ASSALTANT DE BLANQUERNA, CANDIDAT DE FALANGE A LES ELECCIONS MADRILENYES

Ja t√© una ordre d’ingr√©s voluntari a la pres√≥, amb condemna ferma del Tribunal Suprem, per√≤ els seus drets pol√≠tics estan intactes. Tant √©s aix√≠ que Manuel Andrino, un dels assaltants de Blanquerna i cap “nacional” de Falange, participar√† a les eleccions madrilenyes del 4-M. Ho far√† com a cap de llista de la formaci√≥ que presideix. El juliol de l’any passat, el Tribunal Suprem va confirmar la condemna a pres√≥, tot i que la va rebaixar per a Andrino a dos anys i set mesos de privaci√≥ de llibertat. El Tribunal Constitucional va fer retirar l’agreujant de discriminaci√≥ ideol√≤gica. El termini d’entrada volunt√†ria finalitza dem√†.

De fet, no √©s la primera candidatura de la qual forma part Manuel Andrino des dels fets de la llibreria Blanquerna durant la Diada del 2013. A banda de les llistes de Falange, un any despr√©s de l’assalt, es va presentar en la candidatura unit√†ria del neofeixisme espanyol a les europees del 2014, La Espa√Īa en Marcha. Tamb√© en van formar part cinc m√©s dels assaltants de Blanquerna. Van obtenir gaireb√© 17.000 vots a tot l’Estat, molt lluny d’obtenir un eurodiputat.

El passat 23 de mar√ß Manuel Andrino va anar a recollir l’ordre d’ingr√©s de pres√≥ voluntari en 10 dies a l’Audi√®ncia Provincial de Madrid pel cas de Blanquerna. L’endem√†, el 24 de mar√ß, es despla√ßava fins a Barcelona, on est√† sent processat al jutjat penal 8 juntament amb Pedro Pablo Pe√Īa, cap d’Alianza Nacional. La fiscalia els demana tres anys de pres√≥ per incitar a l’odi en el seu discurs durant el 12 d’octubre del 2013 a Montju√Įc, punt habitual de concentraci√≥ dels neofeixistes espanyols per la Hispanitat. Andrino va fer una crida a “matar per Espanya”.

Els seus antecedents no acaben aqu√≠. El 2005 tamb√© va ser condemnat per estafar una dona gran per a quedar-se amb la seva casa. Fa anys tamb√© va ser detingut per un suposat intent d’homicidi contra un agent de la policia.

Dos mesos despr√©s de la sent√®ncia ferma del Tribunal Suprem, la Diada de l’any passat, Andrino va ser un dels assaltants que va tornar a la llibreria Blanquerna, seu de la Generalitat a Madrid, i va pronunciar un discurs on parlava “vessar sang dels enemics com ja vam fer l’any 36”. El l√≠der de Falange tamb√© va denunciar com, en lloc de “tancar els independentistes en una illa com Perejil”, el govern espanyol “els premia amb una taula de di√†leg”
Informa:ELNACIONAl.CAT (7-4-2021)

103 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: