UN CENTENAR D’ACTES PER COMMEMORAR L’1-O

Les assemblees territorials de l’Assemblea Nacional Catalana han anunciat més d’un centenar d’actes per a commemorar l’1 d’Octubre. Demà al vespre, de fet, esperen que les places de tots els pobles i ciutats de Catalunya s’omplin per reclamar la independència. A banda, durant els dies 2 i 3 d’octubre també hi ha actes i concentracions arreu del país.

A les 17h, l’ANC ha organitzat un acte polític a Illa, al Rosselló, per homenatjar la Catalunya Nord, clau per organitzar el referèndum. Diverses autoritats han confirmat la seva assistència i hi haurà, per tant, representants institucionals i dels partits. Entre ells, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, el secretari de Junts i expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, l’exconseller Jordi Turull, els diputats de la CUP Dani Cornellà i Montserrat Vinyets, el senador d’ERC Jordi Martí i Toni Castellà, de Demòcrates. També hi assistirà una delegació del PDeCAT, segons ha informat l’ANC.

D’altra banda, també hi seran presents la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el president de l’Associació de Municipis per la Independència, Jordi Gaseni. Tots tres intervindran en el transcurs de l’acte per fer uns parlaments.
Les marxes del dia 2

Al dia següent, el dissabte 2 d’octubre, la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, participarà a la marxa Centre, que anirà de Vinaròs a la Ràpita i posteriorment serà present a l’acte que començarà a les 21 h. El vicepresident de l’Assemblea, David Fernàndez, participarà a la marxa Nord, que anirà de Sant Julià de Ramis a Aiguaviva. En aquesta marxa també hi participarà el president Quim Torra. La presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, serà a les 8 h a Sant Julià de Ramis a la sortida de la marxa. A la marxa Ponent hi assistirà el secretari nacional i coordinador de la Comissió d’Incidència Política, Martí Claret.
En els actes polítics de final de les marxes hi participaran diversos membres de l’Assemblea, així com membres d’altres entitats i alcaldes dels municipis.
Informa:ELMOB.CAT (31-IX-20219

197 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: